Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '14

 
Kategori
Siyaset
 

Telada

Telada
 

TELADA


Neresinden başlamak gerek bilemiyorum. Çünkü o kadar şekilsiz o kadar karışık bir hal almış ki ele aldığım konu neresinden girerseniz girin kaybolursunuz. İşte bu labirentin adı “adalet”. O kadar zor bir hale gelmiş ki veya getirilmiş ki bu labirent, her yerinde bir çıkmaz var. Aslında suç düz bir yolu, labirente çevirerek tepeden baktıklarımızı da bu labirentin içine atan, bu labirenti haz dünyamız haline getiren biz insanlardadır. Tabi labirent sahipleri adaletsizlik gibi bir olumsuzlukla karşılaştıklarında adaletin aslında düz bir yol olduğunu iddaa ederler. Trajikomik olanda tam da budur. Capitale yararı olacaksa eğer adalet düz bir yoldur, engel tanımaz ama tam tersinde bu kural hala aynıdır ama aba altından ortaya çıkar bir kavram; ‘telada’,işte bu telada adaletin tersidir. Ama adalettir sonuçta ve capitale hizmet etmek zorunda, hizmet etmezse şayet adalet bir anda telada, telada bir anda adalet oluverir.

Adalet Aristo'dan beri erdemli davranışın temelini oluşturan bir kavramdır. Adalet içinde eşitliği de  barındıran bir kavram olduğundan tüm insanlar için eşit düzeyde nüfuz etmesi gereken bir  kavramdır. Ekonomik düzeyi diğerinden iyi olan insanların adaleti çabuk bulması labirentin içindeki köşe başlarında bekleyen, labirentin çıkmazlarını öğrenmiş, labirentin çıkışını ezber etmiş, adres simsarlarından adres satın almaları ile gerçekleşir. Bir değişik çıkış haritası ise labirentin mühendisinden bir kroki satın almaktır. İşte bu labirentin inşaatını yapan mühendisler sadece inşaat sektöründe kalmayıp labirentin bir sonucu olan bir sektöründe içine girmiş olur. Bu sektör ise yukarıda söz ettiğimiz ekonomik elit sınıfın eline tutuşturdukları krokilerdir. Uzun lafın kısası sektörün adı ADALET’ tir. Adalet maddi güç ile paralel ilerleyen bir kavram haline gelmiş bir sektördür artık. Her zaman maddi gücün kazandığını söylemekte doğru değildir .Çünkü bu labirentin içinde kalmış bir çok adalet savaşçısının da olduğunu söylemek gerekir.

Dışarıdan bakıldığında hukuki bir kavram gibi görünen bu kavramı sektör haline getirmek aynı  hukuk sisteminde suçken sistemi oluşturanların bir çoğu bu sektörü kullananların sadece  kendilerine çalışması için böyle bir yasaklama getirirler. Böylelikle hem olması gerekeni temsili  olarak yapmak hem de asıl sektörü herkes tarafından ulaşılamaz hale getirmek onlar için en  kârlı  olandır.

Yani bu durumda eşit ve adaletlidir hepsi, fakat ADALET'in A'sının çizgisini bile YAN ÇİZELER..  

             

 
Toplam blog
: 5
: 59
Kayıt tarihi
: 05.02.14
 
 

Uysal olan değil ussal olandır kabul ettiğim. Edebiyat ne işim ne de hobim edebiyat benim için ek..