Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '18

 
Kategori
Astroloji
 

Terazi Burcunda Dolunay ve Burcunuz; Yaşamınızda Sizi Neyin Tamamladığını ve Tatmin Ettiğini Anlamak

Terazi Burcunda Dolunay ve Burcunuz; Yaşamınızda Sizi Neyin Tamamladığını ve Tatmin Ettiğini Anlamak
 

31 Mart Saat 15:36’da Terazi burcunun 10 derecesinde bir Dolunay gerçekleşecek. Dolunay sırasında Aslan burcunun 26. derecesi yükseliyor (=İstanbul, Ankara için 28. derece Aslan). Dolunaylar geometrik olarak 180 derecelik zıt açıyı anlatırlar. Zıt açılar ilişkiler (Açık düşmanlar ya da destek veren ortaklar) anlamına gelir. Güneş bilinçli ve iradi yöneliminizi ifade ederken, ay daha güvenli ve rahat hisettiğiniz, hissi yöneliminizi ifade eder. Yazının sonunda da burçlarınıza göre hem Güneş hem de Ay konumlarının sizi hangi yaşam alanlardan etkilediğini yazdım. 

Dolunay haritasına bakıldığında Terazi'deki Ay konumunun karşısındaki Güneş, yüceldiği bir burç olan Koç burcunda ve yanında da yine Koç burcunda olan Uranüs ve Retro durumdaki Merkür var. Bunu Terazinin kefeleri olarak düşünürseniz Koç burcundaki bu stelyum (en az 3 gezegenin aynı burçta toplanması) daha fazla ağırlık yapmakta. Ayrıca gelişim yönünüzü gösteren Kuzey düğüm de Aslanda olduğu için bu Koç burcundaki 3 gezegen ile uyumlu durumda. 
 
Bu zamanlamada özellikle özbenliğinizle bağlantılı olarak yaşamınızı ve ilişkilerinizi objektifçe sorgulayabilir, sizi tamamlayan - tamamlamayan şeyleri, sizi yansıtan - yansıtmayan şeyleri düşünerek Ben ne istiyorum? Neyin üzerine gitmeliyim? Arzularım nedir? Ruhum/özüm ne istiyor? Ne için mücadele etmeliyim? Konu ilişkilerse, ben kiminle/kimlerle olmalıyım? Doğru yerde miyim? Ruhum nasıl tamamlanır? Hangi yönde tamamlanır? gibi sorular sorabilirsiniz.
 
Bu Dolunay'da gerek ilişki hayatınız olsun gerek iş hayatınız olsun, planlama ve hayatınızı yeniden organize etme durumu söz konusu. Zira 3 malefik (sert mizaçlı) gezegen Plüton, Satürn ve Mars da Oğlak burcunda ilerliyorlar ve yakında 2 Nisan’da Mars ve Satürn kavuşum açısını gerçekleştirecek. Hayatınızda baştan aşağı bir düzenleme, yıkım ve yapım çalışması bile olabilir. Bu konuyu ve etkilerini ayrı bir yazı olarak yazdım. Onu da bu konu ile çaprazlama olarak okumanızı tavsiye ederim. Linke tıklayarak okuyabilirsiniz. http://www.astrologburakustun.com/mars-ve-saturnun-oglakta-kavusumu-saglam-olani-insa-etmek/
 
Özellikle Mars ve Satürn dolunay derecesine sert açı yapmakta. Yani burada kendinizi tıkanmış, engellenmiş de hissedebilirsiniz fakat  aslında en büyük ferahlıklarında en büyük zorlukları aştıktan sonra olduğunu bilmelisiniz. Bunu bir zorlayıcı tepe noktası olarak düşünebilirsiniz.  Nasıl ki vücudumuzda bir sinir ağı vardır ve bir yere çarptığımızda bize acı vererek bizi uyarır. İşte bu hayırlı bir sinyaldir. Yaşam süreciniz içinde şimdi sizi farklı bir aşamaya taşıyacak gerçeklerle karşılaşmış olabilirsiniz. Haritalarımızda Satürn olgunluk ve ağırlık kazanmak ile ilgilidir. Dolayısıyla bu sinyali bir dönüşüm, düzenleme, yeniden doğuş olarak kullanabilirsiniz. Eğer buna direnirseniz işte o zaman sizi zorlayacaktır. Bu zamanlamayla artık bazı konularda daha gerçekçi olmak, sağlam hareket etmek, bunları düzenlemek oldukça önem kazanıyor. Mars ve Satürn yazımda sizi hangi yaşam alanından etkilediğini yazdım. Bununla ilgili orayı okuyabilirsinzi paylaştığım linklerden.  
 
İlişkiler
Terazi ve Dolunay her ikisi de İlişkileri ifade eder demiştik. Şimdi bu süreçte Terazi yöneticisi Venüs’ün Boğa’da ve Koç yöneticisi Mars’ın Oğlak’ta oluşu dikkat çekmekte. Bu süreçte ilişkilerde daha sağlamcı olmak, sağlam adımlar atarak ilerlemek söz konusu olacaktır. İkisinin birbirine uyumlu olması şu dönemki ilişkiler bakımından iyidir fakat Merkür koç burcunda retro durumda olduğu için 15 Nisan‘a kadar ki süreçte etkiler daha çok geçmişe dönük ya da bir şeylerin toparlanması, hazırlanması şeklinde olabilir. Dahası dürüst bir şekilde bu konuyu geçmişe dönük olarak da sorgulayabilirsiniz. Bu zamandan sonra ise ilişkilerde daha net adımlar atabilirsiniz. 
 
Dolunay ve Türkiye Astroloji Haritası 
Dolunay Türkiye Astrolojik haritasının 4 -10. Ev aksını etkiliyor. Buna göre toplum önüne çıkan figürler, ön plandaki siyasetçiler, iş adamları gibi kişilerle alakalı konular gündemi daha fazla meşgul edebilir. Politik liderlerin arasındaki anlaşmalar ya da çekişmeler de özellikle bu zaman diliminde ön plana çıkabilir. Çünkü Türkiye Astrolojik haritasında Terazi burcunda bir Mars yerleşimi var. Bunun dışında Ordu ve yapı – inşaat sektörü ile ilgili konular daha fazla vurgulanabilir. Mars ve Satürn’ün kavuşum zamanlaması ve Dolunay derecesine sert açısı ise bir takım kökten etkileyen düzenlemeleri de gündeme getirebilir. Mars – Satürn yazımda da  Türkiye’ye etkileri kısmında bu konuya değinmiştim. Linkten okuyabilirsiniz. http://www.astrologburakustun.com/mars-ve-saturnun-oglakta-kavusumu-saglam-olani-insa-etmek/

Yazımı Terazi burcundaki Dolunay'ın, Güneş ve Ay konumlarına (Koç - Terazi aksı) göre sizi hangi alandan etkilediği konusu ile sonlandırıyorum. Görüşmek üzere... 
 
Danışmanlık, iletişim ve sorularınız için astrologburakustun@gmail.com’a mail atabilir, 05357748816 no’lu telefondan arayabilir ve www.astrologburakustun.com adresinden de detaylı bilgilere erişebilirsiniz. 
 
ISAR CAP Danışman Astrolog
           Burak Üstün

 
Terazi burcundaki Dolunay burcunuzu hangi alanda etkileyecek? (Güneş (öz burcunuz) ve yükselen burcunuz olarak okuyabilirsiniz):
 
Koç: Ay konumu: Ortaklaşa işler, anlaşmalar/ anlaşmazlıklar, sözleşmeler, mahkemeler, evlilik, ilişki, yakın partnerler/ arkadaşlar, dengelemeniz gereken durumlar, aynalayan kişiler. 
 
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Kendi eli ile girişilen, başlatılan işler, fiziksel faaliyetler, genel sağlık ile ilgili konular, motivasyon, dürtüsellik, atraksiyon gerektiren durumlar, baş bölgesi, gözler ve dikkat ile ilgili konular.
 
 
Boğa: Ay konumu: Çalışma ortamı, çalışma arkadaşları, evcil hayvanlar, yanınızda çalışanlar, temizlik, hijyen, sindirim sistemi, arınma, somut eylem, çalışma ve hizmet ile ilgili konular, teknik işler.
 
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Hizmet ve fedakarlık gerektiren işler, Dinlenme, çekilme, meditasyon faaliyetleri, rüya, vizyon, yaratıcılık, tasarım faaliyetleri, psikolojik sağlık, kayıp, çalıntı, hırsızlık, gizli düşmanlar, kontrolsüz davranışlar, gizli konular, skandallar. Ayaklar, metafizik, ruhsal konular, dilekler, dualar.
 
İkizler: Ay konumu: Aşk hayatı, kendini gösterim, riziko edilen işler, spor faaliyetleri, sahne işleri, artistik işler, reklam ve vitrin faaliyetleri, çocuklar, oyun, sinema/tiyatro, eğlence/oyun dünyası, hobiler, şans oyunları, borsa.
 
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Organizasyon, dernekler, cemiyet, arkadaş grubu, dost çevresi, sosyal ortamlar, kolektif yaratıcılık ile ilgili işler, grup faaliyetleri, kolektif toplumsal konular, bağımsızlık, bireysellik, özgürlük, hümanizm ile ilgili konular, sahne ile ilgili işler, sürpriz, spontan, yaratıcılık gerektiren işler, bilim ve teknoloji ve elektrik ile ilgili konular, yer değiştirmeler, mucitlik, ilgili konular.
 
Yengeç: Ay konumu: Ev, yuva, gayrimenkul ile ilgili faaliyetler, aile, ebeveynler, özel hayat ile ilgili konular. Kökler ve geçmiş ile ilgili konular, içsel, düşünsel, duygularla, yakın bağlarla ilgili konular.
 
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Kariyer hayatı, siyasi ve politik duruş, toplum önündeki görünüm, tanınırlık ile ilgili konular, mesleki kimlik, toplum önündeki itibar, ebeveynler ile ilgili konular, işyeri/çalışılan firma ile ilgili konular.
 
Aslan: Ay konumu: İletişim, çevre ilişkileri, yakın bağlantılar, yolculuklar, komşular, kardeşler, alış-veriş/ticaret, yazılı-sözlü ifadeler, eğitim ile ilgili işler, basın-yayın, sosyal medya, internet.
 
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Yurtdışı ya da uzun yolculuk, eğitim konuları, inançlar, düşünceler, doktrinler, hukuk alanı, akademik konular, yaşam felsefeniz, basın-yayın-medya, uluslararası / yabancılarla, uzakta olanlarla ilişkiler. 
 
Başak: Ay konumu: Maddi konular, alacaklar ve borçlar, harcamalar ve gelirler, üretim ve tüketim, yetenekler, beceriler, kısmetler, sahip olunan her türlü meta; para, eşya vb. , keyfiyet, lüks.
 
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Kişisel ya da Ortak gelir-borç, başkalarından gelen faydalar, ortak değerler, maddi paylaşımlar, cinsellik, miras, vergi, kredi, araştırma, detektiflik, gizemli konular, muhasebe ve bankacılık gibi başkalarının paraları ile ilgili işler.
 
Terazi: Ay konumu: Kendi eli ile girişilen, başlatılan işler, fiziksel faaliyetler, genel sağlık ile ilgili konular, motivasyon, dürtüsellik, atraksiyon gerektiren durumlar, baş bölgesi, gözler ve dikkat ile ilgili konular.
 
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Ortaklaşa işler, anlaşmalar/ anlaşmazlıklar, sözleşmeler, mahkemeler, evlilik, ilişki, yakın partnerler/ arkadaşlar, dengelemeniz gereken durumlar, aynalayan kişiler.
 
Akrep: Ay konumu: Hizmet ve fedakarlık gerektiren işler, Dinlenme, çekilme, meditasyon faaliyetleri, rüya, vizyon, yaratıcılık, tasarım faaliyetleri, psikolojik sağlık, kayıp, çalıntı, hırsızlık, gizli düşmanlar, kontrolsüz davranışlar, gizli konular, skandallar. Ayaklar, metafizik, ruhsal konular, dilekler, dualar.
 
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Çalışma ortamı, çalışma arkadaşları, evcil hayvanlar, yanınızda çalışanlar, temizlik, hijyen, sindirim sistemi, arınma, somut eylem, çalışma ve hizmet ile ilgili konular, teknik işler.
 
Yay: Ay konumu: Organizasyon, dernekler, cemiyet, arkadaş grubu, dost çevresi, sosyal ortamlar, kolektif yaratıcılık ile ilgili işler, grup faaliyetleri, kolektif toplumsal konular, bağımsızlık, bireysellik, özgürlük, hümanizm ile ilgili konular, sahne ile ilgili işler, sürpriz, spontan, yaratıcılık gerektiren işler, bilim ve teknoloji ve elektrik ile ilgili konular, yer değiştirmeler, mucitlik, ilgili konular.
 
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Aşk hayatı, kendini gösterim, riziko edilen işler, spor faaliyetleri, sahne işleri, artistik işler, reklam ve vitrin faaliyetleri, çocuklar, oyun, sinema/tiyatro, eğlence/oyun dünyası, hobiler, şans oyunları, borsa.
 
Oğlak:  Ay konumu: Kariyer hayatı, siyasi ve politik duruş, toplum önündeki görünüm, tanınırlık ile ilgili konular, mesleki kimlik, toplum önündeki itibar, ebeveynler ile ilgili konular, işyeri/çalışılan firma ile ilgili konular.
 
Ay karşısındaki Güneş konumu: Ev, yuva, gayrimenkul ile ilgili faaliyetler, aile, ebeveynler, özel hayat ile ilgili konular. Kökler ve geçmiş ile ilgili konular, içsel, düşünsel, duygularla, yakın bağlarla ilgili konular.

Kova: Ay konumu: Yurtdışı ya da uzun yolculuk, eğitim alanı, inançlar, düşünceler, yaşam felsefeniz, basın-yayın-medya, uluslararası / yabancılarla, uzaklarla ilişkiler
 
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: İletişim, çevre ilişkileri, yakın bağlantılar, yolculuklar, komşular, kardeşler, alış-veriş/ticaret, yazılı-sözlü ifadeler, eğitim ile ilgili işler, basın-yayın, sosyal medya, internet.
 
Balık: Ay konumu: Kişisel ya da Ortak gelir-borç, başkalarından gelen faydalar, ortak değerler, maddi paylaşımlar, cinsellik, miras, vergi, kredi, araştırma, detektiflik, gizemli konular, muhasebe ve bankacılık gibi başkalarının paraları ile ilgili işler.
 
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Maddi konular, alacaklar ve borçlar, harcamalar ve gelirler, üretim ve tüketim, yetenekler, beceriler, kısmetler, sahip olunan her türlü meta; para, eşya vb. , keyfiyet, lüks.  
 
Toplam blog
: 130
: 1239
Kayıt tarihi
: 03.09.17
 
 

Astroloji alanında danışman, eğitimci ve araştırmacıdır. Aynı zamanda felsefe öğretmenidir. Klasi..