Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '12

 
Kategori
Siyaset
 

Terör örgütü dürüst mü?

Terör örgütü dürüst mü?
 

Barış ve Demokrasi !


http://www.ahmetkaryagdi.blogspot.com/ 10 Temmuz 2010 atarihinde yayımlanmıştır.

Teörör Örgütü Gerçekten De "Barış ve Demokrasi" Mi İstiyor?

Düşünün ki bir küslüğünüz var, küs olduğunuz kişiden bazı beklentileriniz var ki onunla küslüğünüzü giderebilesiniz. Ama onu her gördüğünüzde ters ters bakarak, arkasından işler çevirerek – ve hatta gözü önünde, alenen karşı hareketler yaparak- ve daha sonra da “aracılar” vasıtasıyla barışma talepleri göndererek bu “barışma” amacına ulaşabilir misiniz?

Tasvir rahatça anlaşılmıştır sanırım. Bu örnekte o iki küs ya da kavgaları kişi yerine Türkiye-İsrail veya Türkiye-terör örgütünü koyun.

İkinci örnekten başlayalım. BDP adlı partinin tüm beyanlarında, gösterilerinde, söylemlerinde hep adres olarak gösterilen terör örgütü ve liderinin aksiyonlarına ve taleplerine bakalım. Sanırım bunu inceleyince terör örgütü ve BDP için şunu söyleyebiliriz: Söylemleri, talepleri ile yaptıkları-yapmayı vaat ettikleri bu kadar çelişen başka bir organizasyon bulunamaz !

Partinin adı Barış ve Demokrasi.

Tüm mitinglerinde olay çıkıyor. Burada etikten ve dürüstlükten bahsedilebilir mi? Tabii ki HAYIR !

Göstericiler polise saldırıyor. Güvenlik güçlerini zora sokabilmek için çocukları öne sürüyorlar. Burada etikten ve dürüstlükten bahsedilebilir mi? Tabii ki HAYIR !

Milletin vekili seçildikleri ülkenin askerine, polisine, vatandaşına ve hatta aynı ırktan olan vatandaşlarına bile saldıran bir terör örgütünü işaret edip, sonra “barış” ve “demokrasi” istiyoruz derken çelişki yok mu? Elbette VAR! Burada etikten ve dürüstlükten bahsedilebilir mi? Tabii ki HAYIR !

Referans gösterdikleri terör örgütü topyekün ülkemize savaş açmış durumda. Sürekli şehit haberleri geliyor. Talep ne: Barış, yapılan ne: Savaş. Burada etikten ve dürüstlükten bahsedilebilir mi? Tabii ki HAYIR !

Hasmıyla barış yapmak isteyen bir örgüt, sürekli saldırganlık içinde olup ta sonra o hasmından: “ Gel barışalım, senin taleplerini değerlendireceğiz “ cevabını almayı nasıl bekler? Yani burada etikten ve dürüstlükten bahsedilebilir mi? Tabii ki HAYIR !

Demek ki, bu örgüt Türkiye Cumhuriyeti içinde herhangi bir etnik kökenin ne insan hakları, ne demokrasi, ne ekonomik, ne sosyal kazanımlarını önemsiyor. Bir de şu açıdan bakalım; acaba Türkiye dışındaki Kürtlerin ekonomik, sosyal çıkarları, insan hakları kazanımlarını önemse miyor mu bu örgüt? Kuzey Irak'ta, Irak'ın genelinde Kürtler çok mu mutlu? Elbette ki Hayır! Demek ki problemleri Türkiye ile !

Ya adını değiştir, ya da gel beni ikna et !

 
Toplam blog
: 22
: 358
Kayıt tarihi
: 09.10.12
 
 

  >İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi ULUSLARARASI İLİŞKİLER 2000 Mezunu, >Beykent Ü..