Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

Teröristler İzmirde...

Teröristler İzmirde...
 

Bilmem farkında mısınız? Terör belası bütün ülkemizi kanser mikrobu gibi sarıyor. Önlem alması gerekenler, terörü bitirmek zorunda olanlar sadce mazeret ürtiyor. Hemde en komiğinden. Sanki insanlarla alay ediliyor.

Psikolojik imha bombaları insanların üzerine birbiri ardına atılıyor. Halkın büyük bir çoğunluğu sanki ağzı açık cambazı seyrediyor. Dezenformasyon had safhaya çıkmış, insanların din duyguları insanlık duyguları birilerinin oyun mataryalı olmuş sanki. Büyük bir vurdumduymazlığın, şaşkınlığın, hatta uykunun içindeyiz. Ne oluyor? Bize neler oluyor?

İki haftadan beri Hakkari bölgesinde çatışma var. gelen haberler uykuda olmayanlar için ürpertici. Birileri çıkıp yüzonbeş terörüst ölüsü var diyor. Yine başka yetkililer otuz rakamını aşamıyor. Sanki insanlar bu traji komik haberlerle oyalansın isteniyor. Hiçbir yetkili çıkıpta iki haftadan fazladır dünyanın sayılı büyük ordularından olan Türk ordusu birkaçyüz teröristin hakkından neden gelemiyor sorusunu cevaplamıyor. Cevaplıyanlarda halkla alay ediyor sanki. Birisi çıkıyor teröristlerde ağır silah var diyor, sonrada şark kurnazlığını yapıp o silahlar Suriyeden diyor. Suriye'ye girmeye can atıyorlar ya insan canı üzerinden bile oyun oynuyorlar. Bu doğru bile olsa siz onların teröristlerini besler, her türlü desteği sağlarsanız onlar sizin teröristlerinizi neden desteklemesin? Aslında bu söylemlerde kandırmaca. Hiç biri iki haftadan fazladır ordumuzun birkaçyüz teröristle neden başedemediğine cevap değil.

İşte siz teröre bu kadar hoş görülü yaklaşırsanız, onlarda gelir Foça'da personel taşıyan servis aracına saldırır, evlatlarımızı öldürür.

Ben cahilin tekiyim ve bilmek istiyorum. Personel taşıyan servis aracının güvenliğinden kim sorumludur. O bölgede sivilerin gereği olmadığı için sadece askerlere açık ormanlık yolu kim neden sivillere açmıştır. Askerler dışında pek kimsenin ihtiyacı olmadığı o tenha yolda çok kolay pusu kurulabilir. Yöneticiler bu kadar basit durumları düşünemiyorlar mı?

Eğer asker kendini korumalı ise, terörün içinde yoğrulmuş, hatta belini kırmış ne kadar subay varsa trajikomik sebeplerle ne diye içeri tıktınız? Askere her türlü cezayı vermeye kendini yetkili görenler bu olaylardan sorumlu değillermidir? Eğer sorumluysalar ve ülkenin her yerinde terör azalacağına artıyorsa beyler hesap vermek zorunda değiller mi? Yoksa onlar ileri demokrasi gereği hesap vermekten muaflar mı?

Hiç okumayanlar, okur gibi yapanlar, avantacılar, şark kurnazları, kendini halkdan üstün görüp onunla alay edenler bilmelidirler ki, bu dünyanın hesabı bu dünyada verilir. Allah, karşıma kul hakkı ile gelmeyin diyor. Kim Allahın emrini yerine getirmeyebilir ki? O yüzden herkes hesabını burada yaşarken verecektir. Allahın karşısına kul hakkının cezasını ödemiş olarak çıkacaktır.

Yazımıza koyduğumuz resim aslında bu bahsettiğimiz kişilere bir uyarı niteliğindedir. Askerimiz için kan ihtiyacı duyurulunca hastane koridorları doldu taştı. Bu gün kanlerını seve seve vermek için koşanlar yarın gerektiğinde canlarını vermek içinde koşacaklardır. Bizden söylemesi...

İzmir 2012

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..