Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '10

 
Kategori
Siyaset
 

Ters köşe

Ters köşe
 

Ben, son olaylar karşısında, iktidarın yaptığı açıklamaların, yorum ve değerlendirmelerin, hiç birine katılmıyorum. Bir kelimesine bile inanmıyorum. Bu olay, hükümetin de içinde bulunduğu bir senaryo idi. Yazıldı, uygulandı, geri tepti. Ne olduğu ve amacı belli olan bir yardım kuruluşunun baş rolde olduğu bir senaryonun yapımcılığını ve sponsorluğunu AKP hükümeti üstlendi. Senaryo böyle yazılmamıştı. Senaryo da İsrailin gemi basacağı öngörülmemişti. İsrail, gemileri durduracaktı. İsrailin, yardım konvoyunu engellemesi, günlerce dünya kamu oyunun gündeminde kalacaktı. AKP hükümeti ve dolayısı ile Başbakanımız, olayı siyasi bir şova dönüştüreceklerdi. Başbakanımızın posterleri Filistin caddelerini süsleyecekti. Ülkede gündem değişecek, Kılıçdaroğlu rüzgarına karşı, İsrail ile savaş senaryoları rüzgarı estirilecekti. Bunlar olmadı. Ne oldu? İsrail Hükümeti daha pervasız çıktı. İsrail askerleri, gemileri uluslar arası sularda durdurdular. Bastılar. Blanço, 9 ölü, 20 yaralı. Şimdi, bu senaryoyu yazıp, Motor komutu veren, yönetmen, her kim ise, ona soruyorum. Mutlumusun sayın akıllı yönetmen. Attığın taş, ürküttüğün kurbağaya değdi mi? Gişe hasılatından memnunmusun? Oscara aday olacak mısın? Kırmızı halı yerine, kırmızı kan, işine gelir mi? Bölgenin, eli sopalı dayısı, İsrail, “gelme, gelirsen vururum” demiş mi? Demiş. Dayının, bu uyarısına itibar etmiyorsun, Kıçına bakmadan, hasan dağına oduna gidiyorsun. Yevmiye verip, gemilere doldurduğunuz, ve dokuzunun ölmesine neden olduğunuz, figuranların vebalini kim üstlenecek? Öldürtenler mi? Öldürenler mi?

İsrail liler, Tanrı Yehova ile güreş tutmuş ve galip gelmiş, Yakup Peygamber in ümmetinden geliyorlar. Tarih boyu, kendilerine yurt aramışlar, gelip, Filistine konmuşlar. Bölge, kıç kıça oturup, yıllardır bir birleri ile didişen kavimlerin, milletlerin bölgesi. Aynı soydan gelseler de, aynı dili konuşup aynı dine mensup olsalar da, bir birlerini yemekten geri kalmıyorlar. Bölge, tam İsrail lilerin aradığı bölge. Geldiler, yerleştiler, gelişip, güçlendiler, ve egemen olma yolundalar. Tanrı nın vaad ettiği topraklara değil de, ABD nin vaad ettiği topraklara yerleştiler. Onları, bu bölgeden söküp atamazsınız. Onlar, bu bölgede birlikte yaşamaya mahkumlar. Yapacakları en akıllıca iş, köklerini unutmadan, beraber yaşamaya alışmak. Akıllı siyasetçi, bu yönde çaba sarf eder. Birini tutup, birini atmak, arı kovanına çomak sokmaktır. Oysa, balı üretip, beraber yemek, en doğrusudur. Başkalarının mutsuzluğu üzerine, kendi mutluluğunuzu inşa ederseniz, işte böyle olur.

Ne demiş atalarımız: Acı, acıyı, sancı, sancıyı, bela, belayı götürür. Yahu, bir de PKK vardı. Kimilerinin, uğruna kalçalarını kırdıkları, Apo nun PKK sı. Şu Hitler artıklarını bırakıp, biraz da onlar ile ilgilensek iyi olacak. Kıçı kırılan BDP li vekil demiş ki, APO yu muhatap alın. Kardeşim, biz İsraili muhatap almıyoruz. APO kim ki?
 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..