Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '11

 
Kategori
Siyaset
 

Seçim neyi değiştirir…

Seçim neyi değiştirir…
 

“Medya CHP’yi tekme tokat dövüyor. CHP bağımsız medya olmadan siyaset yapamaz. Hiç kimse yapamaz.” Bu sözler bize ait değil. Cesur kalem Nihat Genç’in sözleri. 

Nihat Genç’in bu tespiti bir hayli önemli olmakla beraber bize göre bir haylide eksik. Genç, buz dağının sadece su üzerinde görünen bölümünü anlatmış. Aslında olay o kadar büyük ve derin ki, bir nefeste tamamını anlatabilmek zaten mümkün değil. 

Sorun, ‘yandaş medya’ diye tabir edilen bir grubun varlığıyla sınırlı değil. Bu grup, başka enstrümanlarla beraber, sistemli bir çalışmanın da aracı durumunda olup, yandaş olmanın çok ötesinde bir işlev üstleniyor. Dolayısıyla ‘yandaş medya’yı bir araç olmaktan öte, bu sistemin dişlilerinden birisi olarak tanımlamak çok daha doğru olacaktır. Bu yapının geniş halk kitleleri üzerinde, konunun uzmanı olmayanların kestiremeyeceği kadar derin etkileri vardır. Artık bu sistemin arzuladığı istikamette yeniden dizayn edilen bir toplumdan söz etmek çok daha doğru olacaktır. 

Yazımızın amacı bu yapıyı çözümlemek değil, söz konusu yapının gücü ve hayatımızda kapladığı yer konusunda bir fikir vermeye çalışmaktan ibarettir. Dolayısı ile herkesin bir ölçüde zaten bilgi sahibi olduğu medya sektörünü bırakarak, başka bir parkura atlamak istiyoruz. 

Gerçek hayatta durum bu kadar olumsuz iken, muhalefetin sesini duyurup nefes alabileceği son hava sahası internette de durup pek farklı değil. Denetimin çok daha sınırlı olduğu sanal alemde de, gerçek hayattaki senaryonun bir benzeri aynen, hatta çok daha acımasız ve ölçüsüz bir şekilde hayata geçiriliyor. 

Oda TV olayı, medyaya yansıyan ve bilinen somut bir olay. Oysa bizim anlatmak istediklerimiz, sanal alemde yaşanmakta olan, ancak medyaya yansımamış ve büyük bir ihtimalle de yansımayacak olan bir durum üzerine. Bu gün medyadaki korku, internet üzerinde de bir çok dürüst insana sirayet etmiş durumda. Bir çok insan, siyasi sayfalarda yorum yapmaktan, hatta siyasi sayfalara girmekten korkar hale gelmiş bulunuyor. 

İnternet üzerindeki, iktidar ve muhalefete ait sayfalara şöyle bir göz atmak bile bu gerçeği tüm çıplaklığı ile ortaya koymaya yeter. Bizzat muhalefete ait bir çok sayfada iktidar yandaşları at oynatırken, sayfa sakinleri sakince olanları seyretmektedir. 

Tüm bunları anlatırken amacımız iktidarı eleştirmek değil. Tam aksine, iktidarın pek etik olmayan bazı propaganda yöntemlerini, biraz hoyratça olsa bile ustaca kullandığını belirterek, buna karşılık muhalefetin ise babadan kalma yöntemlerle amatörce siyaset yapmasını eleştirmek. 

Yukarıda anlattıklarımızın fazlası değil, eksiği olduğu herkesçe bilinen bir gerçektir. Bu gerçeklik AKP’ye artık sonsuz görüntüsü vermeye başlayan bir iktidar döneminin kapılarını açmıştır. Dolayısı ile iktidar partisinin bu yöntemleri terk etmesi söz konusu bile olamaz. 

Asıl soru ise şudur; tüm bunlara karşılık muhalefet ne yapacak..? 

Hiçbir şey mi..? 

O zaman bu seçimin bir şeyleri değiştirmesini beklemekte bir hayalden ibarettir… 

 
Toplam blog
: 16
: 740
Kayıt tarihi
: 01.12.10
 
 

21/12/1966 doğumluyum Çukurova Üniversitesi Mersin Meslek Yüksek Okulu İşletme mezunuyum. Muhaseb..