Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '11

 
Kategori
Siyaset
 

Tertemiz alın…

Tertemiz alın…
 

Tertemiz lnı öpen dudaklar


 

Bu senenin yaşanmamış günlerinden çalıp sekiz gün tatil yaptım. Cennet ülkemin cennet köşelerinden Turgut reis’te kısa bir tatil doğrusu çok iyi geldi. Karşısında Yunan adalarının olduğu ve hala bizim olan bu beldede gerçekten oksijen depoladım ve yenilendim.

“Hala bizim olan” deyişim kimseyi yadırgatmasın. Duyduğuma göre az sayıda bize ait olan adalardan ikisini Yunan işgal etmiş kullanıyor, bizimkilerden çıt yok. Efendim komşularımızla sıfır sorun politikası güdüyoruz, iki ada için şimdi hır mı çıkaralım düşüncesindeler sanırım. Eğer düşünce bu ise bir süre sonra kıyılarımızı da işgal ederler artık.

Tatilde bir de “öptürmem” polemiği vardı. Sayın başbakan “Gazze’ye yardım konvoyunun yanında koruma gemisi yolla, alnından öpeyim” diyen Kılıçdaroğlu’na “Senin lekeli dudaklarına tertemiz alnımı öptürmem” demiş.

Buradan başbakanın alnından öpecek dudakların tertemiz ve lekesiz olması gerektiğini anladık. Ama o ne?

Birde baktık birisi başbakanın alnından öpüyor. Hem de başbakan bu işten pek keyifli anlaşılan. İnanmazsanız yandaki resme bakın.

Ergenekon’dan, balyozdan falan Silivri zindanlarında yatanlara ne suç isnat ediyorlar? Biraz dolambaçlı ama mealen “kurulu düzeni bozmak için hükümeti devirmeye niyet etmeyi hayal etmek” Yani mevcut düzeni değiştirmek, hükümeti devirmek büyük suç. İster darbeci deyin, ister terörist. İkisi de uyar.

Peki, başbakanın tertemiz alnını uzattığı bu adam kim? Libya’da kurulu düzeni değiştirmek adına darbe yapmayı hayal eden değil yapan, bu uğurda kan döken bir darbeci, bir terörist.

Her şeyi herkesten doğru bilen sayın başbakanın bu adamın Türkiye’de zindana tıkılanların hayal ettikleri suçu işlemiş biri olduğunu bilmemesine imkân yok. Hay Allah… Kafam karıştı.

Bir başbakan, hem ülkesinde darbe yapmayı hayal ettiğini sandığı kimseleri içeri tıkacak, yani bu kadar hassas bir demokrat olacak, başka ülkenin darbecisine, teröristine alnını öptürecek.

Hem de o tertemiz anlını..

Yok, yok… Anlaşılan tatil bana pek yaramamış…

İzmir 2011-09-18

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..