Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '06

 
Kategori
Haber
 

Tervedus'tan Mayyip Bey'e mektup

Tervedus'tan Mayyip Bey'e mektup
 

Tervedus müstear ismi ile yazılarını bizlerle paylaşan değerli Milliyet Blog yazarımız, bir şehidimizin ağzından, başbakana hitaben müthiş bir mektup yazdı ve yayınladı. Öncelikle kendisini tebrik ediyor, ağzına ve yüreğine sağlık diyorum. Okumayanlar var ise de şiddetle okumalarını tavsiye ediyorum.

Dedik ya bu tepki bitmeyecek diye. Onurlu, duyarlı çocukları bu milletin, Bay Başbakanın meşhur ve meş’um, malum sözünü daha çok karşısına getirecekler. Umarım bu sefer, bu toplum çarçabuk unutmayacak kendilerine ve gözleri gibi baktıkları, saydıkları, peygamber ocağı dedikleri askerlerine yapılan bu densizliği.

Hiç düşündünüz mü, Türk askerine neden “Mehmetçik” denir? Mehmet ismi Türk ailelerinin çocuklarına en yoğun olarak verdikleri üç isimden biridir resmi kayıtlara göre. Mehmet, Arapça Muhammed isminin Türkçe söylenişidir. Yani Türkler, Müslümanlığı kabullerinden sonra inandıkları peygamberlerinin ismini kendi dilleri ve söyleyişleri ile çocuklarına vermişlerdir. Askerlerine de, verdikleri önemi en üst mertebede hissettirmek ve vurgulamak için Mehmetçik demişlerdir. Tüm bunları, sanırım Bay Başbakan da son derece iyi bilir. Nitekim tahsili de bu yöndedir zaten.

Şehit ailelerimizden birisi, cenaze töreninde kendilerine uzatılan mikrofonlara; “vatan sağolsun demeyeceğim” şeklinde konuştu. Bu söz çok tehlikelidir. Bu millet kutsal saydığı birçok kurum ve kavramın mayasıyla birçok güçlüğü bertaraf edebilmiştir. Gazi Mustafa Kemal, İstiklal Savaşı gibi yokluklar ve imkansızlıklar içinde bir mücadeleye başladığında, tek güvendiği güç bu aziz millet ve onun sahip olduğu değer ve kurumları idi. Bu değer ve kurumlar zaman içerisinde teker teker, bilinçli olarak oyuldu, içleri boşaltıldı.

Askerlik, şehitlik ve gazilik kavramları bilinçli olarak birtakım çevreler tarafından tartışmaya açılmak istenmekte. Bay Başbakan da isteyerek ya da istemeyerek –orasını Allah bilir- talihsiz sözleriyle bu sürece yardımcı olmuştur, olmaktadır.

Değerli Tervedus,

Şehidinin, Mayyip Bey’e yazdığı mektubu okudum. Bu mektuba cevap alır mısın almaz mısın bilemem. Ama iyi bildiğim bir şey var ki bu aziz millet kutsal bildiklerine kim söz söylerse ona gereken cevabı çok ama çok iyi verir. Bundan eminim.

Bu duygu ve düşüncelerle, tekrar seni tebrik ediyor; ağzına, yüreğine, kalemine ve diline sağlık diyorum. Senin ve senin yüreğin gibi yüreklerin hiç susmaması dileğiyle.

Not: Yukarıdaki fotoğraf www.bilgeadam.com adlı siteden alınmıştır.

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..