Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Çorap renginizi nasıl alırsınız?

Çorap renginizi nasıl alırsınız?
 

Dünya modacılarının, yıllardan beri bitmeyen tartışmasıdır; çorap rengi pantolonla mı aynı tonda olmalı, ayakkabı ile mi uyum göstermelidir? Ayakkabı da pantolon da aynı tonsa problem yok, ya farklı ise?

Bir düşünün bakalım siz nasıl tercih ediyorsunuz? Sakın ola ki bugüne kadar hiç böyle bir şey aklıma dahi gelmedi falan demeyiniz. Unutmayınız ki mükemmellik ayrıntılarda gizlidir. Gayet şık ve kaliteli bir dış giyim kombinasyonunuzu, tamamen yanlış bir çorap seçimi ile mahvetmeniz işten bile değildir.

Dedik ya, dünya modacıları bu sorunun doğru cevabını bulabilmiş değiller. Her iki tercihin de hatırı sayılır sayıda savunucusu var. Benim naçizane düşünceme göre, çorap rengini pantolon rengi ile kombine etmek daha doğru. Netice itibarıyla çorap da diğer dış giyim ürünleri gibi konfeksiyon kalemlerinin bir parçası. Ayakkabı daha farklı bir kulvardan geliyor. Ancak ayakkabı ile tonlanmış bir çorap rengi ile tamamlanan kreasyon da bence kesinlikle sırıtmayacaktır. İlla ki biri olmalı diğeri facia olur gibi bir düşünceye de sahip değilim.

Peki bu konudaki facialar neler olabilir? Öncelikle, beyaz çorap. Beyaz çorabı, beyaz ve çok açık krem rengi takım ve pantolonların dışında kesinlikle kullanmayınız. Resmi takım elbiselerle, özellikle de koyu renk tercihlerinde kesinlikle baklava dilimli çorapları tercih etmeyiniz. Bu tarz çorapları ekose spor gömlek ve keten pantolon kombinasyonlarınızda, daha spor çizgileri olan rahat bir ayakkabı ile kullanabilirsiniz.

Erkek çoraplarının konç kısımlarının kesinlikle uzun olmasına dikkat edilmelidir. Bacak bacak üstüne atmış bir beyefendinin çorabının üst kısmından teninin görünmesi kadar itici bir manzara olamaz.

Çok renkli çorap tercihlerinizde, mutlaka kombinasyondaki renkler içinde hem ayakkabı hem de pantolon rengini arayınız. Çok renkli çorap giymek tehlikeli bir iştir. İyi bir varyasyonla çok şık neticeler alabilirsiniz ancak kreasyonunuzu mahvetmeniz de işten bile değildir.

Bayan giyiminde ise çorabın önemi en az erkek giyiminde olduğu kadar mühim yerini korumaktadır. Ancak; öncelikler, dikkat edilmesi gereken hususlar doğal olarak oldukça farklı noktalarda tezahür eder.

Öncelikle pantolon altı çoraplarda kesinlikle ayakkabı ile uyum önemlidir. Bununla beraber üst giyim rengi ile anormal kontrastlar içermemelidir. Bayan giyiminde, erkek kreasyonlarındaki gibi trikotaj çoraplar hiçbir şekil ve kombinasyonda tercih edilebilir olmamalıdır.

Etek altına giyilen çoraplarda ise özellikle midi ve mini etek kombinasyonlarında mutlak suretle üst giyim rengi ile uyumlu bir kombinasyon düşünülmelidir. Ayakkabı, çanta, fular, makyaj ve saç aksesuarları daha sonra kombine edilmelidir.

Bayanların çorap seçimlerinde dikkat etmeleri gereken bir diğer önemli husus da ten renkleri ile çorap renklerinin göstereceği uyumdur. Tercihler yapılırken aşırı kontrastlara düşmekten kaçınılmalıdır.

Bayan giyimindeki çorap tercihlerinde yaşanabilen facialara gelince; desenli, jakarlı, file tarzı çoraplar pek tabi ki kombinasyonlarda kullanılabilir, çok da şık durabilirler. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta çoraptaki albeninin, kazandırdığı hareketin kreasyonun tamamına bakıldığında ön plana çıkmaması, dominant faktör olarak teşkil etmemesidir. Unutulmamalıdır ki çorap, bir kombinasyonun ana ögesi değildir, müthiş bir tamamlayıcı unsurdur.

Teli kaçmış bir çorabı ne pahasına olursa olsun giymeyiniz. Bundan daha itici bir durum olamaz.

Çorap; erkek ve bayan giyiminin çok önemli bir parçasıdır. Üzerinizdeki kıyafeti de, ayağınızdaki ayakkabıyı da gösteren unutmayınız ki çorabınızdır. Ne demiş atalar: Dost başa düşman ayağa bakar.

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..