Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '13

 
Kategori
Futbol
 

Teşekkürler Çocuklar

Teşekkürler Çocuklar
 

 

Estonya galibiyetinden sonra yazdığım yazımda, Hollanda maçının sonucu ne olursa olsun son üç maçı kazanıp bizi yeniden ümitlendirdikleri için Fatih Terim ve futbolculara teşekkür etmiştim. Hollanda’ya 2-0 yenildik ve ben Milli Takım’ın tüm teknik ekibi ve futbolcularına teşekkürümü tekrarlıyorum.

Hollanda maçını da sayarsak dört maç önce Brezilya yolunda hiç umudumuz yoktu. Bu çocuklar, Fatih Terim önderliğinde üç maçı arka arkaya kazanıp milli takımı yeniden potaya soktular ve işi son maça taşıdılar. Biz esasen Brezilya biletini çok daha önceki maçlarda kaybetmiştik. Eğer o basit puan kayıplarının bir veya ikisi olmasa şimdi Hollanda maçının sonucuna bakmadan Play Off için hazırlanmaya başlıyorduk.

Maça gelince, Fatih Terim, Estonya maçındaki uyumsuzluğu dikkate almış olacak ki sağda Gökhan Töre yerine Olcan ile maça başladı. Ancak Olcan beklenileni veremedi. Zaten yediğimiz golden kısa bir süre sonra da sağ kanada Arda çekildi. Ancak Olcan’ın 56 dakika sahada tutulması da çok doğru değildi.

Caner’in yokluğunda sol bekte beklenildiği gibi Hasan Ali Kaldırım görev yaptı. Ancak maçta sol kanadı çok da olumlu kullanamadık. Arda, golden kısa bir süre sonra sağa geçti ve ataklarımızı genellikle sağdan yaptık. Sol kanat çok boş kaldı.

Milli Takımımız maça çok da kötü başlamadı. Ancak erken yenen gol bütün dengeleri alt üst etti. Türk Milli Takımı bu dakikalarda oyundan düştü. Ancak 25.dakikadan sonra sahada müthiş bir Türk Milli Takımı vardı. A Milliler, Hollanda kalesini ilk yarının son 20 dakikasında resmen ablukaya aldılar. Uygun fırsatlar da yakalayan millilerimiz bunları maalesef gole çeviremediler.

İkinci yarıya da böyle başlarsak golü buluruz diye düşünürken Hollanda ikinci yarının hemen başında ikinci golü attı. İlginç olan, asisti Fenerbahçeli Kuyt’a ait olan bu golü Galatasaraylı Sneijder’in atmasıydı. Sneijder bu golde güzel bir vuruş yaptı, golden sonra da sevinmedi.

İkinci gol, Milli Takımımızın bütün gardını düşürdü. Bundan sonraki bölümde farkı azaltmak için yapılan çabalar cılız ataklardan öteye geçemedi. Millilerimiz 4-1-5 bile oynadılar ama golü bulamadılar.

Türk Milli Takımı’nda ikinci yarı yapılan ve yapılmayan oyuncu değişiklikleri tartışmaya çok açıktır. Ancak bu saatten sonra bunları tartışmak hem anlamsızdır, hem de doğru değildir. Çünkü hiç ümidimiz kalmamışken bizleri son maça taşıyan insanları şimdi bir maç üzerinden eleştirmek çok etik bir davranış olmaz.

Sonuçta kaybettik ve elendik. Yenildiğimiz takım Hollanda. Fazla söze gerek yok. Eksikliklerimiz gün gibi aşikardı. Fatih Terim’in maç sonu görüşleri de bu yöndeydi. Arada ciddi bir kalite farkı var. Bizim bu farkı ortadan kaldırmamız için çok çalışmamız gerekiyor.

Maç öncesinde, ‘’ Milli Takım gelecek için planlarını yapar ‘’ diyerek sanki kendisi olmayabilirmiş gibi bir hava veren Fatih Terim, maç sonu açıklamalarında gelecek planlaması yapacaklarını ve Avrupa Şampiyonasına hazırlanacaklarını söyleyerek Milli Takım’ın başında kalacağını bir nevi belirtmiş oldu. Zaten TFF ile Fatih Terim arasındaki anlaşmanın uzun soluklu olduğu biliniyordu. Ancak malum nedenlerle bu açıklanmadı.

Bundan sonra Fatih Terim ve ekibi, ki ekipte değişiklik olabilir, gelecek planlamasına başlayacaklardır. Hoca’nın açıklamaları doğrultusunda genç oyuncu araması yapılacağı ve gençlerle tecrübelilerin karılacağı anlaşılıyor. Fatih Terim’in maceraya gitmeyeceğini, iyi bir Milli Takımla Türkiye’yi Avrupa Şampiyonası’na taşıyacağını umuyorum.

Tekrar teşekkürler çocuklar. Yakın bir gelecekte bizleri yine zaferlerle sevindireceğiniz günleri görmek dileğiyle…

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..