Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '20

 
Kategori
İlişkiler
 

Test: Flörtte nasıl birisin?

Her şeyi kendine özgü yapmayı seven ben, sizler için “betülce” testler hazırlamaya ve kendinizi sınayarak mesajlarınızı almanıza vesile olmaya karar verdim. Umarım hem eğlenirsiniz hem de kendinizi tanıyarak değişim fikirleri yaratırsınız.
Bu haftaki test bir flörtte nasıl biri olduğunu görmek üzere olacak ve ardından sana fısıldayacaklarımı duyacaksın. Haydi aşağıdaki soruları cevaplamakla başlayalım:
1. Aynı ortamda olduğun birinden hoşlanmaya başladın, ne yaparsın?
    a. İletişim kurar, birbirimizi tanımamız ve yakınlaşmamız için fırsat yaratırım.
    b. Hoşlandığımı belli etmemek için hiç bakmam. Olacaksa olur zaten!
    c. Kendimi gösterir, cool durur ve o benim için çabalasın diye beklerim.
2. Beğendiğin kadın/erkek de sana karşı boş değil ve iletişim kuruyor, hangisini yaparsın?
    a. Görüşmeye başlarım, daha yakından birbirimizi tanıyalım isterim, iletişime açık olur, arar ya da mesaj atarım.
    b. Bana açıkça bir şey söylemedikçe emin olamam, bu yüzden iletişimi ondan beklerim.  Önce onun gerçek niyetini ortaya koyması daha iyi olur.
    c. Ben geri durur ve onu yoklarım. Hislerini anlamak için kıskandıracak şeyler söyler ya da doğrudan duygularını sorarım, bana karşı ne hissettiğini açığa çıkarmak isterim.
3. Bir flört başlangıcında hangisinden emin olmak senin için en önceliklidir?
    a. Birbirimizi tanımaya çalıştığımız bu süreçte keyif almayı ve onunlayken mutlu hissetmeyi isterim.
    b. Beni seveceğinden ve doğru insan olduğundan emin olmak isterim. Bunu anlamaya çalışırım. Kalbimin kırılmasından sakınırım.
    c. İlişkiyi başlatacağından, terk etmeyeceğinden benim onu sevdiğimden çok beni sevecek biri olduğundan emin olmak isterim.
4. Hoşlandığın birine mesajı ne şekilde atarsın?
    a. Önce arkadaşça ve samimiyetle iletişim başlatmak üzere konuşmayı tercih ederim.
    b. Bir bahane bulur ve bahaneyle mesaj atarım. O devamını getirmezse de olmayacağını düşünürüm.
    c. İlk mesajı atmayı tercih etmem, edersem de kısa bir selam verir ve çevrimdışı hale geçer, genelde mesajlarına da geç bakarım.
5. Seni beğenmezse ne düşünürsün?
    a. İnsanların birbirini beğenmesi uyumla ilgilidir. Onun beni beğenmemesi onu ya da beni kötü yapmaz, aradığı şeyler bende olmayabilir.
    b. Kimin nasıl olduğu önemli değil, kaderimiz yazılmamış demek ki.
    c. Beğenilmeyecek insan değilim. Benimle ilgili bir şeylere cesaret edememiştir.
6. Karşındaki insan kafandaki şartlara uygun biri değil, örneğin eğitim durumu-işi ve maddi durumu sana uygun değil ama neredeyse ondan vazgeçemeyecek kadar ondan hoşlanıyorsun. Bu durumda bu flörtte hangisini seçersin?
    a. Onun eğitim durumu- işi ya da maddi durumu flörtte bile bize sorun yaratıyorsa bu sorunu çözebilmek adına çözümler düşünürüm. Eğer ilişki dengemizi oluşturamıyorsak ve başaramıyorsak da kendime ya da ona eziyet olsun istemem, bitiririm.
    b. Yanlış seçim yapmaktan korkarım. Pişman olmayı ya da insanların eleştirmesini göze alamam. Sürekli kaçmak ve bitirmek isterim ama duygularım çok olduğu için genelde tam gidemez ve uzun bir süre arada kalır, yıpranırım. 
    c. Ben ondan güçlü olmak ya da daha güçsüz olmak istemem. Bu yüzden böyle bir ilişki istemem. Bunu açıkça kimseye söylemem ama başka sebepleri ileri sürerek iletişimi keserim. 
7. Flört ilişkiye dönmedi ve o istemedi (ama kimse kimseye bir kötülük de etmedi, saygı çerçevesinde bitti), bu sonu nasıl değerlendirirsin?
    a. Önce kendimde sonra ondaki hataları ve mücadele gerektiren yerleri düşünürüm. Hatam ve mücadele edebileceğim bir alan varsa çabalar, olmuyorsa saygı duyarım. Güzellikle anmayı ve geçmişte bırakmayı tercih ederim.
    b. Genelde büyük bir üzüntü duyarım, neden böyle olduğunu sorgular ve kabullenemem, acısı uzun sürer. Yeni birine güvenmem, sevmem bile zorlaşır.
    c. Kıymetimi bilmedi ve yetersizliğinden gitti diye düşünürüm. Pişman olup tekrar dönmesini ve yalvarmasını dilerim. Beni duygusal olarak etkilemez, beni hak etmemiştir, onu anmam bile!
 
Sonuçlar: 
Çoğunlukla (a) şıkkını seçtiysen kendine güvenen, analitik düşünen ve sorumluluk alarak inandığın gereklilikleri yapan bir duygu insanısın. Bu karakter olmak şahanedir, pişmanlığın olmaz ve yolları gitmekten haz duyarsın. İnsanları iyi anar ve iyi anılırsın, en önce insan olarak değer verirsin karşındakine. Gerektiğinde mücadeleni verir ve gardını almazsın. Genelde başarılı olursun ama ilişki olmadıysa bile oradan alacaklarını almanın da başarı olduğunu bilirsin. Unuttuysan bunu, şimdi söylüyorum ve sen bunu böyle düşünmeye devam edebilirsin:)
Çoğunlukla (b) şıkkını seçtiysen ilişki konusunda cesaretle ve kadercilikle ilgili sorunun var demektir. Daha çok karşı tarafın seni emin hale getirmesi, güven vermesi gerekiyordur. İlk adımı atmaktan, yanlış yapmaya ya da pişman olmaya kadar çoğu şeyde korkuların vardır. İnsanların ne diyeceği, karşındakinin sevgisi bile senin öz arzularından daha önemlidir. Kendini koruduğunu düşünürken kendini unutmuşsundur. Ama aşk cesaretle güzel, hayat da öyle! Kader doğrudur, olacaksa evet olur ama koridorda değil sahnede bekliyor olman gerekir, bunu unutma!
Çoğunlukla (c) dediysen bir duygusal ego sorunun var demektir. Karşındaki insana seni sevdiğini ispatlaması ve seni elde etmesi için alanı bırakırsın. Senin ona verdiklerin değil onun sana sunacakları önemlidir. Karşılıklılık esasını unutup biraz daha bencil duygulara kapılırsın. Bu bencil olma durumu her zaman kaybettirir, duygusal egonun yaptırdıklarından kendimize zarar veririz. Karşındaki insanın seni seveceğinden emin davranırsın, bu eminlikle hareketsiz ve soğuk kalırsın, bekler ve üste çıkmayı seçersin ve en kötüsü de olmayan bir ilişkide tek baktığın seni hak etmediği ya da pişman olmasıdır. Oysaki her hikayenin bizi bize anlatan birden çok öğretisi vardır. O yüzden duygusal egoyu fark etmek önemlidir ve bu farkındalıkla o devreye girdiğinde onu sadece kovmak yeterlidir.
Çoğunlukla (b) ve (c) diyenlerin (a) diyenlerin hissettiklerini okumasını tavsiye ederim. Hayat kendine bakarak, anı yaşayarak, hikayelerden alınması gereken öğretileri alarak (ki bir yenisi yaşanmasın), karma yaratmayarak ve kalbini duyarak, üstelik sadece yolda yürümenin hazzını hissederek güzelleşiyor. Yöntemi yoktur ilişkinin, sen egoyu atıp, cesareti kalbine takıp özgürce sen ol yeter!
 
 
Betül Yergök
İnstagram: @betulyergok
Youtube: @mentalizasyon
 
 
Toplam blog
: 162
: 74
Kayıt tarihi
: 07.08.18
 
 

Parapsikoloji Uygulayıcısı Mentalist Betül Yergök, uzun yıllar çalışmalarının ardından Mentalizasyo..