Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '12

 
Kategori
Spor
 

TFF Başkanı Şenes Erzik ve Fenerbahçe paradoksu..

TFF Başkanı Şenes Erzik ve Fenerbahçe paradoksu..
 

Siyaset devreye girdi ve TFF Başkanı olarak ‘ağabey’ modeli gündeme geldi..

 

Nasıl?

 

Halen UEFA 1. Asbaşkanı ve FIFA İcra Komitesi Üyesi olan Şenes Erzik Bey, 27 Şubat 2012 günü yapılacak TFF Genel Kurulu’nda herkesin uzlaştığı yeni TFF Başkanı olacaktır.

 

Hem Kulüpler Birliğince, hem de Şenes Erzik tarafından adaylıkla ilgili resmi açıklamasını 1-2 gün içinde yapılması gerekiyor. Çünkü adaylık son başvuru tarihi 20 Şubat 2012 tarihidir. Yani pek bir zaman kalmamıştır.

 

Süper Lig'de mücadele eden 18 kulüp; Şenes Erzik ismi üzerine uzlaştıklarına göre yeni TFF Başkanı Şenes Erzik diyebiliriz.

 

Gelelim Fenerbahçe’nin paradoksuna, çıkmazına, çelişkisine..

 

Neden?

 

Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’ne almayan, şike soruşturmasında ismi geçen Trabzonspor’u alan malumunuz UEFA’dır. Her ne kadar TFF’nin yazısı üzerine bu karar alındı dense de başta Şenes Beyin telkinleri olmak üzere UEFA baskısı yadsınamaz bir gerçektir. Ki eski TFF Başkanı Aydınlar, tüm girişimlerimizi Şenes Beyle koordineli yaptık ifadesi net ve açıktır.

 

Şimdi Şenes Erzik Beyin TFF Başkanlığına ‘okey’ diyen Fenerbahçe Yönetimi  ‘Bu ne yaman çelişkidir Allah’ım!’ demesi kaçınılmazdır.  

 

Neden?

 

Çünkü 22 Mart 2012 günü Fenerbahçe’nin CAS’ta aştığı davanın duruşma günüdür.

 

Kime dava açtı?

 

UEFA ve TFF aleyhine..

 

Şimdi ne olacak?

 

Bu kararın alınmasında hem söz sahibi hem de telkinleri olan Şenes Bey, TFF Başkanı olacak, hem de UEFA 1. Başkanı olacak...

 

Peki, Fenerbahçe karşısında hem TFF’yi hem de UEFA’yı CAS’ta nasıl savunacak?

 

Tekrar edersem, Fenerbahçe’nin CAS davasına neden olan Şampiyonlar Ligine alınmamasında rol oynayan en önemli figür Şenes Erzik Bey olduğunu ben şahsen düşünüyorum.

 

O zaman idam fermanını hazırlayan cellada ‘okey’ diyen Fenerbahçe Yönetimi; cefakar, vefakar Fenerbahçe taraftarına bunu nasıl açıklayacak?

 

‘Zor dostum zor’ nakaratını tekrar edecek..

 

 

 
Toplam blog
: 689
: 2433
Kayıt tarihi
: 17.01.07
 
 

 2007 yılından beri Milliyet Blog'da yazarım. 2009 yılında 'Normal Ötesi Aşk' ve 'Normal Ötesi Aş..