Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '12

 
Kategori
Siyaset
 

Hem AK Parti - Gülen çatışması, hem de MİT krizi palavradır..

Hem AK Parti - Gülen çatışması, hem de MİT krizi palavradır..
 

Herkes bir şeyler söyledi, kimileri ‘Başbakan üzerine cemaat baskısı’ komplo teorisi üretti, kimileri ‘cemaat gücünü test etti’ tezini sundu..

 

Benim düşünce analizime göre olay bambaşkadır. Cemaat bir kere, kim ne derse desin etkin, güçlü, ideallerine inanmış insanların bir araya geldiği sivil toplum örgütüdür.

 

Normalde sivil toplum örgütleri edilgendir. Yani baskı gücü olarak iktidar yapısına telkinlerde bulunur. İşte TUSİAD, MUSİAD gibi iş dünyası gibi sivil toplum örgütleri, iktidar üzerine çıkarları doğrultusunda düzenleme, genelge hatta yasa çıkması için kulis, görüşme yaparlar ve genelde de dikkate alınır.

 

İşte memur sendikaları, işte işçi sendikaları, işte tarımla iştigal edenlerin örgütleri, işte meslek dernekleri hepsi sivil toplum gücüdür ve çıkarlarını savunmak üzere biraya gelenlerdir. Hepsinin ortak özelliği edilgen yani pasif olmalarıdır. İstekte bulunurlar, iktidarlar ya yaparlar ya da yapmazlar ya da bir kısmını yaparlar..

 

Fakat Cemaat kesinlikle etken durumdadır. Yani talep etmeyen, bunu icra eden konumdadır.

 

Nasıl mı?

 

2002 yılından beri AK Parti içinde milletvekili sayısı bilinmemekle beraber hatırı sayılır gücü yadsınamaz gerçektir.

 

Diğer yandan cemaat, 20 yıldır sürdürdüğü bilinçli eğitim politikasıyla ideallerine inanmış müthiş, zengin bir personel kadrosu mevcuttur. Bu kadrolar, iktidar içinde gücü oranında devletin kurumlarına yerleşmiştir.

 

Gelelim MİT krizine..

 

Cemaat-AK Parti bütünlüğünü demir para gibi görüyorum. Yani yazı-tura gibi.. Yazı tarafı AK Parti ise Tura tarafı cemaattir.. Öyle bir bütünsellik ki hani demir paranın bir taraf olmazsa o para geçersiz olur ya, AK Parti-cemaat geçerliliği de öyledir.. Biri olmazsa, diğeri de olmaz.. Onun için kriz mıriz yoktur. Hatta daha somut benzerlik yapayım.. İnsan vücudunun en kritik 2 organı beyin ve kalptir. AK Parti ve cemaat işte bu kadar 2 önemli organdır. Birisi olmazsa, diğerinin etkinliği ölür..

 

Peki, MİT krizi nedir? Benim düşünceme göre özel yetkili savcının öngöremediği gelişmedir ve kriz olarak adlandırılan hengame yaşanmıştır ve bitmiştir. Yani konu kapanmıştır. Herkes başka mevzu bulsun derim..

 

 

 
Toplam blog
: 689
: 2433
Kayıt tarihi
: 17.01.07
 
 

 2007 yılından beri Milliyet Blog'da yazarım. 2009 yılında 'Normal Ötesi Aşk' ve 'Normal Ötesi Aş..