Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '07

 
Kategori
Sinema
 

The Banquet / Şölen

The Banquet / Şölen
 

Geyşa Filmini seyredenler konunun çekiciliğini, farklılığını ve görsel çekimdeki güzelliği hatırlayacaklardır. Asıl olan Geyşa Filminde başrol oyuncusu olan sanatçı Zheng Ziyi hatırlamak. Neden mi? Geyşa filmindeki performansının çok daha üstünde bir performans sergiliyor. Şölen filminde. Bir kadının akıl ile sevgi arasında ki geçişlerini çok iyi veriyor oyunculuğu ile. Çin’de 10. yüzyılda geçen bir “Hamlet” adaptasyonu Banquet; tutkunun doğasını anlatan bir görsel şölen.

Ayrıca Muhteşem kostümleri ve sanat yönetimi ile göz alan filmin aksiyon yönetmeni, “Kill Bill”, “Matrix” üçlemesi ve “Kaplan ve Ejderha” filmlerinin de koreografisini üstlenen Woo-ping Yuen . 130 dakika boyunca izleyiciyi görsel ve işitsel bir şölene ortak eden filmin müziklerini Oscarlı besteci Tan Dun yaptı.

Çinli yönetmen Feng Xiaogang'ın savaş sanatları destanı "Banquet" Venedik Film Festivali'nde gerçekleşen dünya prömiyerinin ardından 2006 Eylül'de Antalya seyircisiyle buluştu. 2. Uluslararası Avrasya Film Festivali'nde açılış filmi olarak gösterildi. Sanatsal bir görsel anlatım, müzikler ve görseller içinde insan bir kez daha kan ve sevginin böylesi işleyişinin içinde aşkın büyüleyiciliğinin farkına varırken, savaş sahnelerinin ve kanlı sahnelerinin çirkinliğinden de kurtulup sanatsal bir şölenin içinde sanatın güzelliğini yakalıyor. Sanattan anlayan ve sanatın ne olduğunu algılayan tüm seyircilere bu filmi seyretmelerini şiddetle öneriyorum. İyi seyirler. Sanatla buluşmaya çağırıyorum. Aksini düşünenlerinde

Eleştirilerini bekliyorum.

Şölen
Feng Xiaogang

Filmin Adı: The Banquet

Orjinal Adı: Ye yan

Türkçe Adı: Şölen

Yönetmen: Feng Xiaogang

Senaryo: Feng Xiaogang, Sheng Heyu

Oyuncular: Zhang Ziyi, Ge You, Daniel Wu, Zhou Xun, Ma Jingwu, Huang Xiaomoing

Ülkesi: Çin

Yıl: 2006

Süre: 131'

Yapım: Huayi Brothers, Media Asia Films Ltd.

Yapımcı: Wang Zhongjun, John Chong

Görüntü: Zhang Li

Müzik: Tan Dun

Web:
http://www.thebanquetthemovie.com

 
Toplam blog
: 41
: 2866
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

Hayatım boyunca insan ve insan psikolojisi üzerine her türlü yazı ve bilgi içerikli yayınları tak..