Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '14

 
Kategori
Siyaset
 

Tır

Tır
 

Suriye’ye giden tırların içinden çıkan silahlar bizim devletin mahremiyeti diye iddia ediyorlar. Uluslararası basında terörü destekliyor diye gösterilen memleket diye lanse edilen bizler bunun nedenini sorduğumuz zaman şu cevabı aldık: “Burada MİT’e ait olan bir tir’dır. İçerisinde yardım malzemesi de olabilir başka şeyler de olabilir. Ne olduğu, ne olmadığı, bunun uygun olmadığına karar verecek olan o savcı değil. Milli irade diye bir irade var. Milli irade devlet bürokrasisini yöneten iradedir yani hükümettir. Diyelim ki suriye konusunda yaptığında hükümet yanlıştır. Bunun hesabını sandıkta halk bu hükümete sorar..." yani şahıs burada gençlerin evlerde kızlı erkekli oturmalarına, internette ne yazılacağına, kaç çocuk yapacağına, dindar nesil olurmu olmazmı ben karışırım ama sen Suriye'ye giden tırda ne var karışamazsın diyor. Hadi beni geç ! Beni bağlamasın ama Reyhanlı'da ölenlerin ailelerinide mi ilgilendirmez ?

***

Tırlara operasyon emri veriliyor. Tırlar durduruluyor ondan sonra hükümet yetkilileri köpürüyor. ''Milli irade ayaklar altında'' diyor. Demokrasinin geri kaldığından yakınıyor ! Arkadaş ya biz Milli İrade ve Demokrasiyi yanlış biliyoruz ya da bunlar ''Ben istediğimi yaparım. Karşı çıkana da Milli İrade ve Demokrasi kelimesini kakalarım'' diyor çünkü, mitinglerde ve basın açıklamalarında en çok kullanılan 2 kelime bu ikisi. Demokrasiyi kullanarak demokrasiyi yok eden başka bir zihniyet daha görmedim ben !

**

Konudan sapmadan...

Tırların gittiği ülke Suriye. Tırların içinde silah olduğu da kesinleşmişti. Bizim savaşımızı olmayan bir yerde biz terör mensuplarına silah dağıtıyoruz. Bunun izahı çok güç bence ! Üstelik savaş dediğimiz öyle azımsanacak bir şey değil. Hele Suriye'deki savaş karşılıklı vahşetle dolu. Suriye'deki iç savaşa müdahil olmak bizi güçlü devlet yapmaz aksine yaptığımız politikalar bizi daha da alçalttı. Dünyada terörü destekleyen ülke konumuna gireceğimiz aklınıza gelir miydi hiç ? Bunun hesabını soranlara ''Sanane'' demekte ne demek ! Ülke resmen Ali Baba'nın çiftliğine döndü. İçi silah dolu tır bu halka yardım malzemesi diye yutturulmaya çalışıldı. Gerçi neler örtbas edildi onu yiyen bunu mu yemeyecek !

**

Tırları durduran savcıları görevden almak ülkedeki hukuk anlayışını farklı bir noktaya getirmedi desek yanlış olmaz. Hukuksuzluk içinde hukuk aramakla dipsiz kuyuda su aramanın pek farkı yok desek sanırım yanlış olmaz.

***

Lafı fazla uzatmadan...

Son olarak not düşelim tarihten...

''Cevabınızı sandıkta verin'' sözü ilk olarak Polonya'nın işgaline karşı muhalif gruba Adolf Hitler tarafından söylenmiştir.

Saygılar...

 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..