Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Tırnaklarda 2022 trendi

Feminen ama aynı zamanda maskülen… Sade ama aynı zamanda temiz ve şık görünümlü… 2022 yazının tırnak trendi doğal renkler, boyut ve desenlerle modaya ilham olmaya devam ediyor. Buk Beauty kurucu Buket Acar Önal, tırnak modası hakkında bilgi verdi.

 

- 2022 yaz mevsiminde bizi tırnaklarla ilgili hangi yenilikler bekliyor olacak?

 

Nasıl ki, moda sektöründe 80’ler 90’lar tarzı geri geliyorsa, tıpkı tırnaklarda da aşırıya kaçılmamış, daha feminen ve aynı zamanda maskülen diyebileceğimiz, sade fakat oldukça temiz ve şık duran, her insanın el ve tırnak tipine uygun, doğal görünümü bozmayan renk, boyut ve şekiller tercih ediliyor.

 

- Renkler, desenler ve tırnak formları hakkında bilgi verir misiniz?

 

 Son zamanların trend renkleri tırnaklar için de her zaman ilham oluyor. Örneğin yazın bronz tenlerde, kimi kullanıcı neon renkleri tercih ederken, kimisi de kireç beyazı, süt beyazı gibi klasiklerden vazgeçmiyor. Tırnak şekilleri kişinin tırnak yapısına uygun formda seçiliyor. Bilinen küt ve oval tırnak şekilleri haricinde de son yıllarda birçok tırnak şekli türü ortaya çıktı. Uzmanlar bu konuda en doğru seçeneği sizin için sunuyorlar. Desenlere gelecek olursak eğer, tırnak desenleri çoğunlukla konseptlere göre belirleniyor. Örneğin ilkbaharda tırnaklarda çiçekler açarken, gelinler sadelikten yana olup, Fransız manikürü tercih ediyor. Desenler ise farklı boya ve malzemelerle uzmanın yaratıcılığı ve kişinin tercihine uygun bir şekilde yapılıyor.

 

- En çok hangi ünlü ismin tırnaklarından esinleniyorsunuz?

     

Kylie Jenner’ın tırnakları müşteriler tarafından yoğun ilgi görüyor. Yaptırdığı desenlerden, kullandığı tırnağın form ve şekline kadar kadınların ilham kaynağı oluyor.

 

Protez uygulamalarında tırnak bakımı nasıl olmalı?

 

 Protez tırnak yaptırıldıktan üç hafta sonra bakımı uygulanmalı. Bu süre uzmanlar tarafından belirlenen genel süredir. Kişinin tırnak yapısı, yani tırnak uzama hızına göre bu süre değişiklik gösterebilir. Sağlıklı bir görünüm için protez tırnak bakımı aksatılmamalı. Bakım yapılırken tırnağın uzayan kısmına aynı malzeme ile yenileme işlemi yapılır. Tırnağın şekli düzeltilir, manikür yapılır, ardından oje değiştirme aşaması ile sonlandırılır.

 

 
Toplam blog
: 248
: 438
Kayıt tarihi
: 27.04.16
 
 

Almanya'da doğdu. Oradaki öğreniminin ardından üniversite eğitimi için Türkiye'ye döndü. Gazeteci..