Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '16

 
Kategori
Mizah
 

Tırtlar Vadisi

Tırtlar Vadisi
 

Kürşat 28 yaşında mert ve gözü pek bir delikanlıdır. Bir gün dar bir sokakta annesinin tarif ettiği bir manifaturacıyı ararken kazayla girdiği bir işhanı kapısından kendisini mafyanın içinde bulur. Sonra evine döner, ertesi gün bir bakar ki mafyadan “mesaiye geciktiniz” diye bir whatsapp mesajı gelmiş.

Hemen geri döner, “Olum bana bu aleme giren bir daha çıkamaz tribi yapmayın lan! Bi kere ben adres sormak için girmiştim buraya. Ne angutsunuz lan siz. Ne biçim mafya lan burası!” şeklinde atarlanır oradakilere. O sırada mafya babası Ökkeş orada olmadığı için Kürşat ölmez.

Kürşat’ın bu yeteneğini ve cesaretini mafyaya gizlice sızmış olan teşkilatın bir görevlisi fark eder. Kürşat’a devlet adına çalışması için teklifte bulunur. Fakat primler konusunda anlaşamazlar.

Kürşat fırçaya gittiği esnada “Baron” lakaplı mafya babası Ökkeş’in “Düşes” adındaki kızına daha ilk görüşte aşık olmuştur. Düşes, mafya içinde büyümüş olmasına rağmen bu ortama tamamen zıt bir karakter geliştirmiş hanım hanımcık bir kızdır. Babası Ökkeş’in Düşes ismiyle ilgili zırt pırt “Heh heh gene düşeş geldi” şeklinde iğrenç espriler yapmasından bıkmıştır üstelik. Ama baba korkusundan dolayı nefret ettiği ismiyle birlikte yaşamak zorundadır.

Bir sabah kahramanımız Kürşat uyanır ve tam altı senedir işsiz olduğunu fark ederek hemen bahçıvan olarak bir konakta işe girer. Maalesef sormadan etmeden işe girdiği konağın sahibi de bir başka mafya babası olan Koturtur Ağa’dır. Kodumu oturtur’un kısaltması olan “Koturtur” ismini bizzat Ağa’nın kendisinin ürettiği söylenir. Nüfus müdürlüğünde bu isme itiraz eden Nüfus Müdürü’ne isminin ispatını bizzat yaparak müdürü kolayca ikna etmiş söylenenlere göre.

Koturtur Ağa’nın kendisinden yirmi yaş küçük bir de metresi vardır, Motornaz Hanım. Konağın yeni bahçıvanı olan Kürşat’ı gözüne kestiren Motornaz Hanım, Kürşat’ı etkilemek için her yolu dener.

Kürşat çalıştığı süre boyunca gittikçe Koturtur Ağa’dan soğumaktadır. Belli ki, Koturtur Ağa, Motornaz Hanım’a hiç para vermiyordur. Kadına bir don alacak harçlık parası bile bırakmadığı Motornaz Hanım’ın her bacak bacak üstüne atışında net olarak görülebilmektedir. Kürşat bu zavallı kadına karşı, sadece bir acıma duygusu beslemekte, bazen de anlam veremediği istemsiz ereksiyonlar yaşamaktadır. Ama tamamen istemsizdir. Çünkü Kürşat’ın asıl aşkı Düşes’tir, karıştırmamak lazımdır.

Öte yandan, Düşes’in bayat espriler yapan babası Ökkeş şehri komple haraca bağlar. Beri yandan Koturtur Ağa da Ökkeş’i etkisiz kalmanın planlarını yapmaktadır. Öpöte yandansa gizli teşkilatın müsteşarı zamanında Kürşat’a yaptıkları teklifi iki katına çıkararak sonunda Kürşat’ı da gizli teşkilatın kadrosuna katmayı başarır.

Hikayenin devamında Kürşat sırayla tüm mafya babalarını cezaevine gönderir. Daha sonra da İpek ile evlenir. Haydaaa! Hikaye bitiyor, şimdi İpek de nereden çıkmıştır? Söyleyelim, İpek, baba baskısından kurtulur kurtulmaz adını mahkeme kararı ile değiştiren Düşes’ten başkası değildir. Kürşat’ın zaman içinde rutinleşen hayatı belli aralıklarla Motornaz Hanım ile yaptıkları motor sefaları ile renklenir. Hayat öyle akıp gider..

SON

Harun BAŞTÜRK

 
Toplam blog
: 10
: 161
Kayıt tarihi
: 11.08.11
 
 

1972 doğumluyum, mühendisim. Mizah yazıları yazmayı seviyorum. Okumak, yazmak, kişisel gelişim, t..