Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '08

 
Kategori
Futbol
 

Torbadan derbi çıktı!

Torbadan derbi çıktı!
 

Dev derbi!


Fortis Türkiye Kupası'nda çeyrek final karşılaşmalarının kuraları çekildi. Kurada Fenerbahçe ile Galatasaray eşleşti. İlk maç Kadıköy'de Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak. Çeyrek final ilk maçları 3 Şubat' ta, rövanşlar ise 27 Şubat' ta oynanacak.

Takımların şu an oynadıkları futbola bakarak turu kimin atlayacağı konusunda tahmin yapmak çok zor çünkü her iki takımda formlarının zirvesinde. Bu hafta ligde her iki takımda oynadıkları deplasman maçlarını farklı skorlarla kazandılar. Fenerbahçe zorlu Sivas deplasmandan 4- 1 gibi net bir skorla ayrılmayı başarırken, Galatasaray da Ankaragücü karşısında iyi bir futbol ile 4- 0’ı yakaladı.

Fener’in Sivas maçında Kezman’ı tekrar kazandığını söylemek yanlış olmaz. Benzer bir gelişme Galatasaray cephesinde de yaşandı. Ankaragücü maçında Galatasaray’ın suskun golcüleri Hakan ve Ümit gol attılar.

Fenerbahçe’nin oyun kurgusu oturmuş durumda. Semih, Kezman ve Alex gibi etkili forvetlere solda Roberto Carlos, Uğur ve Vederson, sağ kanatta ise Gökhan Gönül ve Deivid destek veriyor. Orta sahada çok koşan futbolculara, defansın sağlamları Edu ve Luganoyu da eklersek Fenerbahçe’nin kusursuz takım görüntüsünde olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Fener’in bu artılarına karşın Galatasaray’ın bir kupa takımı olduğunu hatırlamakta fayda var. Hakan, Emre, Servet ve Ümit gibi tecrübeli futbolculara, Serkan, Uğur ve Volkan gibi gençlerin eklenmesiyle ortaya çok koşan bir takım çıktı. Galatasaray’ın tek dezavantajları çok forvetle oynaması ve defansta zaman zaman açıklar vermesidir.

Bunun bir derbi maçı olduğunu ve her iki takımında tur atlama şanslarının eşit olduğunu düşünmekle birlikte, kupayı 25 yıldır kazanamayan ve bu talihsizliğini kırmak isteyen Fener’i bir adım önde görüyorum.

İlk maçın Saracoğlunda oynanacak olması Fener için bir avantajdır. Kadro olarak daha güçlü olan Fenerbahçe’nin, seyirci desteğini de arkasına alarak, daha ilk maçta turu garantileme olasılığı yüksek.

Kupada diğer maçlar Beşiktaş- Rize, Adanademirspor- Gençlerbirliği ve Oftaş- Kayserispor arasında oynanacak. Beşiktaş’ın Rize’yi eleyeceğini düşünürsek, bizleri yarıfinal ya da finalde başka bir derbi daha bekliyor diyebiliriz.

 
Toplam blog
: 85
: 540
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

İlk, orta ve lise öğrenimimi Karabük TED Kolejinde tamamladıktan sonra İngiliz Dil Bilimi okumak ..