Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
264
 

Toyga çorbası tarifi

Toyga çorbası tarifi
 

Malzemeler:
 
1/2 su bardağı aşurelik buğday,
1/2 su bardağı nohut,
1 su bardağı yoğurt,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 yemek kaşığı tereyağ,
Tuz,
Su.
 
Hazırlanışı:
 
Nohut ve buğdayı yıkayıp süzün ve düdüklü tencereye alın,
Üzerlerine 1 lt su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın (süresi tencerenize ve malzemenize göre değişecektir),
Kapağını açıp süzerek başka bir tencereye alın (suyunu atmayın),
Üzerine suyunu bardakla ölçerek tekrar koyun,
Toplamda eklenen su 4 su bardağı olacak kadar daha su ekleyin,
Ayrı bir kasede yoğurdu 1 su bardağı su ile çırpın ve çorbaya ekleyin,
Tencereyi ateşe alıp orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin,
Kaynamaya başlayınca altını kısıp yine karıştırarak 2-3 dk. daha pişirin,
Altını kapatıp tuzunu ekleyin ve karıştırın,
Küçük bir sos tenceresinde tereyağı eritin,
Naneyi ekleyip 30 sn kadar kavurup ateşten alın ve çorbaya ekleyerek karıştırın.
Afiyet olsun...
 
Püf Noktaları İçin Tıklayın

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 15
Toplam yorum
: 1
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 538
Kayıt tarihi
: 24.03.11
 
 

1984 Kırklareli doğumlu. Üniversitede geldiği Ankara'dan bir daha ayrılamadığı için 8 yıldır Anka..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster