Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Şipşak profiterol tarifi

Şipşak profiterol tarifi
 

profiterol


Malzemeler
 
10 Yaprak Milföy Hamuru
1 Paket Vanilyalı Crem’Ole
1 Paket Çikolatalı Sos
1 Litre Süt
Yapılışı
 
* Oda sıcaklığında yumuşamış milföy hamurlarını geniş bir kesme tahtası üzerine serelim.
 
* Daha sonra ağzı dar bir bardak yardımıyla hamurdan yuvarlak şekiller çıkaralım. (Küçük olduğundan dolayı kahve yanında ikram ettiğimiz su bardağını kullandım.) Bu işleme tüm hamur parçaları bitene kadar devam edelim.
 
* Hamurdan çıkardığımız şekilleri tabanına yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Ardından fırın tepsisini önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyarak hamurları pişmeye bırakalım.
 
* Hamurlar pişerken bu arada geniş bir kabın içerisinde crem’ole ile birlikte sütü mikser yardımıyla çırparak krema kıvamına getiriyoruz.
 
* Milföy hamurlar piştikten aralarını açarak arasına kremayı kaşık yardımıyla koyalım. (Hamurlar piştikten sonra eliniz ile arasını kolayca açabilirsiniz. İsterseniz bıçak yardımıyla da kesebilirsiniz.)
 
* Milföy hamurlarının arasına kremayı koyduktan sonra üzerine az bir miktar daha krema koyduktan sonra servis yapacağımız bir tepsiye dizelim.
 
* Son olarak çikolata sosunu kabında ki tarife göre hazırladıktan sonra tepside dizili olan tatlılarımızın üzerine dökelim. Çikolata sosu profiterollerin her tarafına gelecek şekilde dökelim.
 
* Ardından profiterolleri buz dolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
 
Afiyet Olsun
 
Daha bir çok yeni yemek tarifi listesine bizim şef sitemiz üzerinde ulaşabilirsiniz. Ayrıca youtube kanalımıza güncel yemek tarifi videoları ekleyerek bir çok farklı tarifleri sizlerle buluşturuyoruz. Bu şekilde bir çok tarifide izleyerek evlerinizde kolaylıkla deneyebilirsiniz.
 
 
 
Toplam blog
: 11
: 1289
Kayıt tarihi
: 04.04.14
 
 

2006 yılında web sitesi tasarımları ile adım atmış olduğum WebMaster'lık hayatımda ilk olarak 4 y..