Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Isırgan otlu börek

 Isırgan otlu börek
 

Isırgan otlu börek tiryakileri vardır, değişik bir lezzet tatmak isteyenler yapabilirler. Pazarlarda bolca ısırgan otları satılıyor, beyaz peynirli, kıymalı, patatesli olmak üzere her çeşidini yapabilirsiniz. Isırgan otu son derece ucuz ve faydalı bir ot çeşidi ama ısırgan otunu yıkarken, doğrarken, tavaya kavurmak için koyarken ellerinize allerji yapmasın diye eldiven takmanız gerekir. Aksi takdirde elleriniz kızarır. Arzu eden ısırgan otunu kavururken 1 veya 2 tane minik minik çentilmiş soğan ilave edebilir.

Isırgan otunun faydaları çoktur, bunlardan biri de bahar mevsiminde çok görülen egzama, bahar nezlesi ve allerjik durumlara karşı yararlıdır.

Malzemeler:

4 veya 5 yufka

1 demet ısırgan otu

2 su bardağı süt

1 su bardağı zeytinyağı

3 yumurta(bir tanesinin sarısı üzerine)

300 gram beyaz peynir veya lor peyniri

1 veya 2 tane kuru soğan(Arzuya göre)

1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı toz şeker

Yapılışı:

İki elimize de bir eldiven takarak ısırgan otlarını yıkar, doğrar ve ince ince kıyarız. Soğanları minik minik doğrarız. Tavanın dibini kaplayacak şekilde zeytinyağı koyduktan sonra sırasıyla soğanları ve ısırgan otlarını kavururuz. Isırgan otlarını tavaya atınca tuz, toz şeker ve karabiberi de ilave ederiz. Isırgan otları piştikten sonra allerji yapma özelliği kalmaz.

Çukur bir kabın içine 2 su bardağı süt,  1 su bardağı zeytinyağı ve 2 yumurta ile bir yumurtanın akı koyularak iyice çırpılır.

Yağlanmış bir tepsinin içine 1 yufka yayılır üzerine bu karışımdan sürülür, ikinci yufka birinci yufkanın üzerine serilir ve üzerine aynı karışımdan tekrar sürülür, üçüncü yufkaya da aynı işlem uygulandıktan sonra üzerine yağda kavrulmuş ısırgan otları ve peynir yayılır. Dördüncü ve beşinci yufka da aynı işlemden geçtikten sonra üzerine 1 yumurta sarısı sürülerek 200 derecelik fırında pişmeye bırakılır.

Börekler piştikten sonra tepsi fırından çıkarılır, 3-4 dakika buharının çıkması beklendikten sonra üzerine ikinci tepsi kapatılır, tepsiyi kapamamızın nedeni börekler sertleşmesin diyedir. Börekler biraz dinlendikten sonra servis yapılır.

Afiyet olsun, sağlıklı günler sizin olsun.

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..