- Kategori
- Yemek - Mutfak
Yumurtalı radika
Ege Bölgesi’nin otlarından biri olan Radika otu, karahindiba veya arslandişi olarak da bilinir ve sayısız faydaları olan bir ot çeşididir. Fransızlar radikayı hazır organik çorbalarda kullanıyorlar. Radikayı yağda kavurup üzerine yumurta kırabilirsiniz, limonlu, zeytinyağlı salatası veya sarımsaklı yoğurtlu salatasıyla, çorbasıyla sofranıza değişik lezzetler ilave edebilirsiniz.
Malzemeler:
Sadece 2 kişilik yapmak istiyorsanız aşağıdaki tarif size uygundur
Büyük bir tabak dolusu, tepeleme radika otu
4 tane yumurta
Büyükçe bir tavanın dibini kaplayacak kadar zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Radikaların kökündeki çamurlu yerler kesilerek iyice birkaç su yıkanır. Radikalar ıspanak gibi doğranır ve dibi yağlanmış tavaya yerleştirilir. Üzerine 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı toz şeker serpilerek ocağın altı kısılır ve kısık ateşte radikalar birkaç kez çevrilerek kavrulur.
Kavrulan radikaların üzerinde yumurtalar için kaşıkla dört tane boş yuva yapılır, yuvaların içine yumurtalar kırılır ve tavanın üzerine bir kapak kapatılarak yumurtalar pişirilir.
Pişen yumurtaların üzerine kırmızı pul biber ilave ederek servis yaparız.
Afiyet olsun.