Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Trabzonspor-Galatasaray maçının analizi

Trabzonspor-Galatasaray maçının analizi
 

Trabzonspor-Galatasaray


Bu hafta sonu oynanacak olan Trabzonspor- Galatasaray maçı her iki takım içinde çok önemli.

Trabzonspor hala çok güçlü ve bu ligde söz sahibi bir takım olduğunu kanıtlamak isteyecek.

Galatasaray ise yarışta yara almak istemeyecek, direnecek ve kazanmak isteyecek.

Gerçi Trabzonspor bu yarışta ağır yara aldı ve bu yarışta şansı mucizelere bağlı ama yinede hem prestiji için hemde sahasında camiaya güzel bir hediye sunmak ve gönüllerini almak için iyi bir fırsat olarak görüyorlar.

Trabzonspor’un asıl hedefinin Ziraat Türkiye kupası olduğunu hepimiz biliyoruz, onlarda bunu açıkça ifade ediyorlar.

Avrupa kupalarına açılan en kısa yolun kupa olduğunu biliyorlar.

Galatasaray ise şampiyonluk yarışından kopmamak ve yarıştaki rakiplerine üstünlük sağlamak için bu maça mutlak galibiyet veya en azından yenilmemek için çıkacaklar, bundan sonraki haftalarda en küçük puan kaybının dahi telafisinin çok zor olacağını onlarda biliyor.

İki takımında mutlak galibiyet için sahaya çıkacak olması maçın zorluk derecesini bir kat daha artırıyor.

Her iki takımda ayağa pas yapan, derin toplarla ve kanat organizasyonları ile hucuma çıkan bir oyun anlayışına sahipler.

Galatasaray sezon başında Rijkaard ile sistemini kurmuştu ve bu şekilde devam ediyorlar.

Trabzonspor, Şenol Güneş’in takımın başına gelmesi ile birlikte biraz toparlandılar, topa hakim olan, rakibi baskı altında tutan ve sürekli kazanmayı hedefleyen bir oyun anlayışına sahipler, son maçlarda bu konuda zorlansalarda oyundan hiç kopmuyorlar.

Trabzonspor’un çok dirençli, mücedeleci ve rakibe sürekli baskı yapıp oyundan kopmaması avantajı gibi görünüyor,

Bunun yanında Galatasaray çok fazla mücadele etmesede yıldızlarının performansı ile sonuca gidiyorlar.

Galatasaray’da sakat ve cezalı oyuncular yavaş yavaş oynamaya başladılar, geçtiğimiz haftalarda en çok zorlandıkları forvet mevkiinde Baroş Gençlerbirliği maçında oyuna sonradan girdi ve birde gol attı, bu haftada takımdaki yerini alacaktır.

Trabzonspor’da bu maçta tek eksik Selçuk olacak, Yattara’yı artık saymıyoruz bile o bu sezon hiç olmadı, Selçuk son maçlarda çok kötü bir performans sergiledi, oyuna katkısı neredeyse yok gibiydi, muhtemelen yerine oynayacak olan Ceyhun onu aratmayacaktır.

Bu maçta sahada oyuncuların göstereceği performans çok önemli olacak ama her iki teknik direktör’ün bu maça özel taktikleri, sistem anlayışı ve oyuncu seçimleride bu maça direk etki edecek.

Aslında ben bu maçın Şenol Güneş ve Rıjkaard’ın santranç oyunu şeklinde geçeceğini düşünüyorum, her iki teknik direktörde çok tecrübeliler, bu tür maçları çok oynadılar.

Galatasaray’ın farkı sonuca direk etki edecek yıldız oyuncularıının çok fazla olması.

Trabzonspor’da ise yıldız oyuncu sayısı çok az olmamasına rağmen ayağına top yakışan, kaliteli ve mücadeleyi bırakmayan oyuncuları var, aradaki farkı bu şekilde kapatmaya çalışacaklar.

Öncelikle bu maçtan beraberlik beklemiyorum.

Oyunu açık oynayan ve kazanmak zorunda olan ve her an sonucu değiştirecek oyunucu kapasitesine sahip olan iki takımın mücadelesinden bir beraberlik çıkacağını sanmıyorum.

Ancak maç her ne kadar Avni Aker’de oynanacak olsada bu maçı sinirlerine hakim olan ve sahada teknik direktörünün talimatlarına sadık kalan takım kazanacak.

 
Toplam blog
: 20
: 734
Kayıt tarihi
: 03.03.10
 
 

Spor hayat, futbol zevktir. İstanbul'da yaşıyorum. Futbolu severek ve zevkle takip ediyorum. Bir dön..