Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '08

 
Kategori
Mizah
 

Trakyalı'nın aşk mektubu

Trakyalı'nın aşk mektubu
 

Ojjgeldiniz beyaaa


Ben aslen Tekirdağ'lıyım. Ama İstanbul Kartal'da doğmuşum. 6 mayıs 1982 de bu Dünya'ya gözlerimi açtığımda henüz 0-3 yaş grubundan olduğumdan dolayı beni pek iplememişler. Kimbilir o zamanlar nasıl bir ortam vardı etrafımda? Kimler hayattaydı ve neler olmaktaydı Dünya'da? Enflasyon nasıldı? Dolar hala doluyor muydu? Kar ne renk yağıyordu ? :)) Magazin programları ekranları kaplayıp milleti esir alıyor muydu? Siz büyüklerim daha iyi bilirsiniz o dönemleri. Hadi bana diyiverin gari be. Netcen sen aakidiş deesiniz de merak ediyom aakidiş.

Bizim oralarda büüle ep büle gündöndülee, vişneliklee bulunur. Neresi mi e Tekirdağ canıım. Çorlu'ya vardınmıdını Önerler Köyü'ne uğrayın da güzellikleri görün. Doğanın eşsiz manzarasının etkisine kapılıp sakın bayılmayın anadın mı :)) İnsanların yaşadıkları çevre ve geldikleri coğrafyadan ötürü çeşitli davranışları, alışkanlıkları, ve konuşma biçimleri vardır. Mesela bizim orada " Böyle " yerine " Büüle " , " Gidiyoruz " yerine " Gidiiz " , " Anladın mı? " yerine " Anadınmı " diye komik bie şekilde konuşmalar olur. Buna hitaben aski defterlerimin arasından daha önce sakladığım bir yazıyı size aynen aktarıyorum. Gülmek serbest okurken. Aydi bakalım. Okuyun anadın mı?

Sevgilim Asibe

Te bu aşam zamanlarıda epten akılcımı alır, gözümü göğnümü bi oş edersin beyav. abe allah belacımı versin seni cuk severim. Ne derim sana bu aşk beni canımdan etmezse gene iyi.

Yatmaz mıyım yatacıma abe bi direm uyku girmez güzlerime. Dün o yanı dün bu yanı ep gene silinmez senin ayalin beya. Günlerdir ekimekten sudan kesildim artıkım.

Tarlada elim çapa tutmaz, gayfide desen ne bi laf iderim akıdeşleynen ne 66 uynarım. Düşün bubam düşün.

Recep ağanın sıpası gibi önüme baka baka solurum. Aşamları sizin maallede sülerim "yârim sende vifa yok mu" şarkısını. Duyarsın elbet, elmiş ninem bilem diğner. Anlarım kızanım seni anlarım der. Ama üzmeyesin boşuna datlı canını unda u buba varken vermez asibeyi sana der ep.

İşte u zaman çeltik tarlasına döner galbim epten gene vıcık vıcık.

Şu buban olucak gapçık ağızlıyı yola getiremezmisin beya. Âşıklık çekeriz bilirsin işte. Eriye eriye gündöndü sapına döndük anacını satımının. Az çok zanaatimiz de var. Yaparız baçede bi düğün. Daktırırım beş dane cumuriyet, alırım uzun tülü mantu, alırım kul çantası, alırım içine allık bilem. Süle anana aşama bunları çıtlatsın bubana.

Yoğsam atar em vallahi em billahi damarları beğnimin. Buzmayasın adamın aklini. Yarın gecem alil'le rasim'i yanıma gatıp senide ısmayıl'in cibe atıp, çıktıkmı çulu yoluna bokumu yetişirler arkamıza.

Te ben adama bukudaa sülerim kal sağlıcakla.

Seni seven sevgilin;
Yolsuzların Sarı Mümin

 
Toplam blog
: 749
: 1983
Kayıt tarihi
: 11.10.07
 
 

Yazmanın hayatın akışının bir parçası olduğu kanısındayım. 6 Mayıs 1982'de doğdum ve İstanbul Kar..