Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Transfer şampiyonu, ilk maç itibarı ile ligden düştü!

Transfer şampiyonu, ilk maç itibarı ile ligden düştü!
 

 

Transferin şampiyonu, ilk maç itibarı ile ligden düştü!
3 Temmuz tarihinde futbolumuza vurulan darbe sonunda, Galatasaraylı yöneticilerin niçin figan-ı feryat içinde oldukları, Galatasaray’ın Olimpiyat Stadyumunda İBB ile oynadığı maç sonunda ortaya çıktı.
3 Temmuz’dan beri hep Fenerbahçe’nin ligden düşürülmesini isteyen Galatasaray'lı yöneticiler ve Futbol Federasyonunun demirbaşları gerçekten haklılarmış!
Bu lig Fenerbahçesiz oynanırsa, Galatasaray yeniden 2000 li yılların ruhunu yakalayacakmış gibi kamuoyuna sunuldu.
Dün oynanan maçtan sonra görüldü ki, her yönü ile topluma şişirilerek anlatılan Galatasaray bir balondan ibaretmiş! 11’e 11 oynandığı halde maç 2-0 İBB’nin üstünlüğü ile bitti. Aslında maçın sonucu bu olmamalıydı. İBB bu maçı 5-0 kazanabilirdi.
Galatasaray’ın yeni transferlerinden Felipe Melo, İBB’li oyuncu Mahmut Tekdemir’e attığı kafa sonunda maçtan ihraç edilmeliydi. Ancak maçın hakemi bu kafayı görmezden gelerek, federasyona karşı görevini yapmış oldu!
Türkiye futbol ligi başladı!
Ligin aslında şampiyon takım ile başlaması gerekirken, Fenerbahçe’nin şampiyonluğu görmezden gelinerek, bir takım öne çıkartılmak istenildi.
Ancak öne çıkartılan takım transferde şampiyon olurken, sahada tel tel döküldü. Şimdi sıra geldi İBB’nin yapması muhtemel bir hatayı aramaya. Eğer bir hata bulunursa, maçı hükmen Galatasaray 3-0 kazanabilir. O zamanda ligin ilk maçını play of’a dâhil olacak şekilde kapatmış olur. Yoksa bu sonuçla ligin ilk maçında ligden düşecek!
Gelelim diğer maçlara: Bursaspor lige fırtına gibi girdi! Kendisi gibi ligin ilk beşine oynayacağı sanılan Kayserispor’u 3-0 gibi net bir skorla yendi. Eskişehirspor, Beşiktaş’ın gözünün yaşına bakmadı! Antalyaspor 1-0 la Gaziantep’i geçerek lige iyi bir başlangıç yaptı! Karabükspor önemli oyuncularını kaybetse de, Sivasspor’u 2-1’le geçerek kaldığı yerden devam etti. Ankara takımları ligin en kötü performanslarını gösterdiler. Mersin İdmanyurdu yaptığı transferlerin semeresini gördü. Trabzonspor 10 kişilik Manisaspor’u yenemeyerek, geçen yılki görüntüsünden epey uzak olduğunu gösterdi.
Sıra geldi Fenerbahçe-Orduspor maçına: Fenerbahçe’ye diğer şampiyon adaylarının puan kaybetmesi artı motivasyon sağlayabilir. Bekleyip göreceğiz.
 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..