Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Transsakral Epiduroskopik Lazer Diskektomi

Transsakral Epiduroskopik Lazer Diskektomi
 

http://www.drtamertekin.com/lazerle-bel-fitigi-tedavisi
 
Bel ağrısından yakınan hastaların %10'unda, konservatif tedaviye  rağmen, iyileşme kaydedilmez.  ''Epiduroskopik lazer diskektomi'' yöntemi, bel fıtığı tedavisinde minimal invaziv cerrahi yöntemler arasına girmiştir. 1966 yılında tanı ve tedavi amaçlı uygulanmaya başlanmıştır. Bel fıtığının olduğu bölgeye, çok küçük bir kesi yaparak ulaşmak ve tedavi etmek mümkündür. Bu yöntem, bel fıtığında ya da bel fıtığı ameliyatı olmuş, sinir etrafında skar dokusu gelişen hastalarda rahatlıkla uygulanabilir.
 
Epiduroskopik Lazerde Uygulama:
 
Son derece basittir. Hasta yüzükoyun yatırılır. Steril koşullarda, C kollu röntgen cihazı kullanılarak omurganın görüntülemesi yapılır.
 
Kuyruk sokumu bölgesine iğneyle uygulanan lokal anestezi sonrası, sakral hiatustan 18 G, 90 mm. uzunluğunda iğne ile girilir. İçerisinden kılavuz tel geçirilir. Kılavuz tel, çalışılacak anatomik disk mesafesi, skopi ile kontrol edilerek gönderilir. 3 mm.lik cilt kesisi yapılır. Tel üzerinden, 3,8 mm. +17,8 cm.lik dilatatör gönderilir. Dilatatör çıkartılarak, fleksible kateter gönderilir. İçerisinden, fiber optik kamera ve lazer geçirilir. Epidural mesafeye, serum salin enjekte edilir. Mesafe doğrulanarak, optik kamera aracılığıyla protrüze disk (bel fıtığı) ve yapışıklıklar lazerin ısı etkisiyle yakılır. Yeterli sinir kökü rahatlamasından sonra depo steroid enjekte edilerek, kateter geri çekilir. Yara yerine tek sütür atmak yeterlidir. Bel fıtığı tedavisinde konforlu bir yöntemdir. Hasta 4 saatlik bir takip sonrası eve taburcu edilir.
 
Toplam blog
: 23
: 541
Kayıt tarihi
: 03.09.15
 
 

1975 Yılında Eskişehir' de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini, Eskişehir' de tamamladı. 1992 yılı..