Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '08

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

TRT ve Erzurum'daki Bilkent Senfoni

TRT ve Erzurum'daki Bilkent Senfoni
 

TRT-2 ‘de bugün yine ilginç bir konser kaydı vardı.

14.12.2007 tarihinde, Bilkent Erzurum Konser Salonu’nda verilen konser. Bilkent Senfoni Orkestrası’nın konseriydi sözünü ettiğim kayıt. Konser ve salon birbirinin de 'ilk'i.


Vefa Çiftçioğlu’nun hazırlayıp sunduğu “Konser Salonlarından” adlı programda, Bilkent Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Işın Metin’de konuktu. Çiftçioğlu ve Metin konser öncesi ve sonrası hakkında söyleştiler.


Işın Metin, Bilkent Üniversitesi’nin Türkiye’nin değişik illerinde devletle, ‘okullar açma’ anlaşması imzaladıklarını belirtti. Erzurum’da açılan okulla ilgili kısa bilgiler verdi. Bilkent Özel Erzurum Laboratuvar Lisesi, 65.000 m2 alan içinde inşa ediliyor. 16.000 m2 olan inşaat alanı kampusun % 20 sini oluşturmakta imiş. 1 Lise ve 1 İlköğretim okulu inşa edilmekte. Şu an lise 1. sınıfta 75 öğrenci mevcutları olduğunu, bu öğrencilerin 71’i nin burslu okuduğunu belirtti Prof. Metin. Bir de müjde verdi sanatseverlere; “Erzurum’da 1500 kişilik salon yaptırmaktayız”


Bir güzel bilgi daha: Erzurum’da, İstanbul’da bile bulunmayan modelden 1 adet Steinway piyano mevcut. Onun dışında 4 adet piyano daha kazandırılmış. Bilgiler Işın Metin’e ait.


Prof.Işın Metin, Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde ünlü piyanist İdil Biret’le Beethoven konçertolarının tümünün kayıtlarını yapacaklarını, NAXOS firmasıyla anlaşma yaptıklarını da belirtti. EMI ve NAXOS bu alanda ülkemizde çok tanınan iki kayıt firması.


Konserde ilk olarak Gülsin Onay sahne aldı. Şef Gürer Aykal


Onay, W.A.Mozart’ın K.V. 414, 12 No.lu Piyano Konçertosunu seslendirdi. Murat Ertaş öğretmenimiz konseri yazmıştı, Onay kalitesine ekleyeceğim bir şey yok.


Konser, gerçekleştiği günlerde MB’da yer almıştı:

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=81236 Murat Ertaş (Klasik Müzik Sevilmez mi?)


İkinci yarıda da ülkemizde en iyi bilinen Mozart yaratılarından, 40 no.lu senfoni seslendirildi. K.V 550


Yurdumuzda, “termometrenin eksileri en aşağılarda gösteren şehrini” ısıtan Bilkent Senfoni Orkestrası, uzun süre ayakta alkışlandı.


Şef Gürer Aykal konser sonrası bir konunun altını çizdi: “İstanbul’da böyle bir salon yok, Erzurumluları böyle bir salona sahip oldukları için kutluyorum.”


Hakkında çok güzel sözler duyduğumuz Bilkent Erzurum Konser Salonu’ndaki çekimler, salona ilişkin bir fikir edinme şansı vermedi.

TRT ye sözüm: Akustiği sizin olsun, hiç değilse çeşitli açılardan bir görüntü verseydiniz!


THK


Unutmayın 1 : THK Yangın Uçağı alım kampanyası için, tüm operatörlerden ‘yangın’ yazıp 3919’a gönderin. Bedeli 6 YTL’dir. Ülkemize katkısı; yemyeşil ormanlar olacaktır!


Unutmayın 2 : Bir Cumhuriyet Kurumu olan THK’na üye olun. Rejime ve Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkmanın bir yolu da, rejimin ve Cumhuriyetin kurumlarına sahip çıkmaktır.

Bilkent Erzurum Konser Salonu


Fotoğraf: http://kultur.sabah.com.tr/muz100-40120-20071215-401.html

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..