Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

TÜİK, Burdur Belediye Başkanı da vurdu

TÜİK, Burdur Belediye Başkanı da vurdu
 

BURDUR BELEDİYE BAŞKANI SEBAHATTİN AKKAYA


Başkan Akkaya, devletin kurumuna inanmadı, nüfusun 80 milyon olduğunu açıkladı

TÜİK bunu hep yapıyor; Burdur’da 8 bin erkek seçimlerde fazla oy mu kullandı. Bir tepki ve hayal kırıklığı da Kütahya Valisinden…

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) 2011 yılı Adrese Dayalı Nüfus Sistemine (ADNS) göre hesabettiği Burdur nüfus sonuçlarını yayınladı. Buna göre Burdur nüfusu, bir yılda 8 bin 63 kişi gerileyerek 2010 yılındaki 78 bin 389’dan 2011 yılında 70 bin 326’ya düşmüştür. Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, TÜİK’in açıkladığı 2011 yılı ADNS sonuçlarını tepkiyle karşıladı.

Başkan Akkaya yazılı bir açıklama yaparak, 2010 yılı nüfusumuzun 78 bin 389 olarak açıklandığını, 2011 yılı nüfusunun ise 8 bin 63 gerileyerek 70 bin 326 olarak duyurulduğunu vurguladı ve "gerek 2010 gerek 2011 yılında Burdur'dan göç yok. Bu 8 bin kişi nereye gitti. Özellikle azalan bu nüfus tamamen erkek. Kadın nüfusunda ise 2010 yılına göre artış var. Bu nasıl iş? Bu sayımı sağlıklı bir sayım olarak düşünemiyorum." dedi.        

Burdur merkezde 8 bin öğrenci olduğunu belirten Akkaya "bu öğrencilerin yurtlarda barınanları belli. Bunlar kurumsal olarak sayılabiliyor. Ancak dışarıda olanlar pansiyon ve evlerde nereden baksanız 4 bin öğrencinin sağlıklı kaydedilmediğini düşünüyoruz. Asker ve öğrenci fonksiyonunu da düşünürsek nüfusumuzun 80 binin altında olmadığını düşünüyorum." diye konuştu.

"Göç yok, "kent merkezinde erkek nüfusu 8 bin 360 gerilemiş. Biz sağlıklı bir sayım yapılmadığını düşünüyoruz. Bedelli askerliğin kaldırılmasının etkili olduğunu düşünüyoruz"diyen Akkaya, "bunun nedenleri, niçinleri araştırılacak, aksayan yönler tespit edilerek 2012 yılında daha sağlıklı bir sayım yapılabilmesi için gerekli çalışmalar yerine getirilecek." Diye ifade etti. 

TÜİK, Kütahya’da da 25 bin erkeği buharlaştırdı

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, geçen yıl, bir önceki yıla göre il merkezinde erkek nüfusunun yaklaşık 25 bin kişi azalmasıyla ilgili olarak ''2010 yılı ya da geçen yılın verilerinde yanlış hesaplama olduğu tahmin ediliyor'' dedi.

Vali Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıla ait Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) verilerinin, TÜİK tarafından 27 Ocak'ta açıklandığını hatırlatarak erkek nüfusunun 2010 yılına oranla geçen yıl Kütahya il merkezinde 24 bin 388, il genelinde 26 bin civarında azaldığının belirtildiğini ifade etti.

AA kaynaklı bu haberin sonunda şu soru sorulmaktadır:

Seçimler için nüfus şişirilmiş olabilir mi?

Mini yorum:

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu), devletin resmi istatistik kurumudur. Ülkede ekonomik, toplumsal, kültürel, beşeri vs konularda araştırmalar yapar ve istatistikler yayınlar. Resmi ya da özel kurum ve kuruluşlar bu istatistiklere göre planlar, programlar, projeler, gelecek hesapları hazırlarlar.

Ancak uzun yıllardır TÜİK’in istatistiklerine iktidar sahiplerinin müdahale ettiği, halkı kandırmada bir araç olarak kullanıldığı çok somut olarak ortaya çıkmış bir gerçektir.

En son olarak 2011 yılı son aylarında, 2012 yılı bütçesinin Meclis’te görüşülmesi sürecinde aylık enflasyon oranlarının açıklanmasında yapılan manipülasyon manidardır. TÜİK aylık enflasyon rakamını açıkladıktan bir süre sonra Maliye Bakanlığı uzmanlarından uyarı geldiği, memura verilecek enflasyon farkını şişireceği ya da memura enflasyon farkı zorunluluğu ortaya çıkabileceği endişesiyle açıklanan rakamların geri alındığı haberleri basında yazılıp çizildi.

Buna benzemedik daha neler neler!

Seçimlere dönük yüzüyle ise nüfusun şişirilmesi şeklinde bir ayarlamadan bahsedildi o dönemde. Başkan Akkaya’yı isyan ettiren bu gerçek, kamuoyunda Burdur’da 8 bin kişinin fazla gösterilerek oy kullandırıldığı şeklinde düşüncelere neden oldu. Kütahya gibi her yerde aynı sorular kafalara takılıyor: Seçimlerde hile gerçek mi?

Ayrıca bu iş öylesine netameli bir olay ki, bumerang gibidir; sürecin sonunda atanı da vuruyor işte böyle!

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..