Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Tüketici bilinci ve asitli içecekleri tanıyalım...

Tüketici bilinci ve asitli içecekleri tanıyalım...
 

Tüketici Bilinci ne demektir?

TÜKETİCİ BİLİNCİ/ DİKKAT...

1-Marketlerde bol ışıltılı vitrinlerde lanse edilen şahane ambalajların özünde acaba neyi satın almaktayız?

2-Yine bu alışveriş sepetlerimize tıka basa doldurarak evimize taşıdığımız bu gıda maddelerinin acaba son kullanma tarihlerine ve de içeriklerine bakıyor muyuz?

Acaba kaçta kaçı gıda boyası ve asitli, kanserojen içeren maddeler ya da kimyasallar içermektedir? Acaba kaçta kaçı aspartam gibi yapay tatlandırıcılarla imal edilmiştir? Bunların yüzdesi nedir etiketlerde...

3-Hangi firmaya aittir? Sırf ucuz olduğu için ya da sırf ambalajı al benili diye, parlak folyolu renkli reklam kokan bir gıdayı bünyemize davet etmemiz ne derece doğrudur?

4-Ürünün şişe kutu ya da plastik ambalajının ön yüzeyinde olması gereken, üretim yasal bilgileri mevcut mudur?

5-Midemize ve vücudumuza acımasızca enjekte ettiğimiz bu gıdalardaki yapay katkı maddeleri, koruyucular, konservelerde özellikle bolca bulunan toksin birikmesini engelleyici maddelerin bilançoları hakkında bilgi sahibi miyiz?

6-Kolalı içecekler, asitli maddeler yerine taze sıkılmış meyve sularını terdih etmemiz bu kadar mı zordur?

7-Yaşamımızı korumanın yolu sadece bilgi ve araştırmaktan geçmektedir? Şimdi kendimizi bir markette düşünelim ve de elimizi attığımız her stantta önce ambalajın üzerindeki etikete yoğunlaşalım.

8- Fiat etiketleri uygundur demek, o gıdanın sağlıklı koşullarada sağlıklı öze sahip olarak bize sunulduğunu belirlemez. Özellikle bizimle birlikte hayatı paylaşan küçük çocuklarımız ya da yaşlılarımız varsa, taze meyve sebzeler, şarküteri yerine kasaplardan satın aldığımız et ürünleri, özellikle trans yağlardan kaçınmak zorundayız.

9-Hazır kekler, bisküivilerde ve tekrar tekrar kullanılan yağlarda kızartılmış servise sunulan yiyeceklerde bolca bulunan tehlikeli düşmanımızdır TARANS YAĞLAR...

10-Acaba son yıllarda zamanla savaşımın ön plana geçtiği teknoloji çağında neden KANSER ÖLÜMLERİ arttı dersiniz? Yanlış tercihlerden ve eğitimsizlikten diyorum ben. Bir şişe kolaya verilecek parayı bir kilo portakala vererek portakal suyu yapma zahmetinden kaçtığımız içindir mide ve pankreas kanserleri kemoterapi kuyruklarındaki umutsuz bekleyişler... Lütfen dikkat edelim.

11-Tekrar altını çizerek yazıyorum ki, hem kendimiz için hem de varlıkları bizim insiyatifimizde bulunan çocuklarımız ve de yaşlılarımız varsa, onların sağlıklarının sorumluluğuna çok daha değer vermemiz gerekmektedir.

Asitli bir içeceğin gerçek yüzüne yakın mercek...

Gerçekten mercek dedim çünkü o ufacık yazıları görebilmek için büyüteç gerekiyor...

Şaka bir yana merak edip de okudunuz mu bilemiyorum o asitli, kolalı içeceklerin etiketlerini, ben okudum dün. Madem ki birşeylere başladık gıdalardaki zararlılar üzerine bir delil olması açısından!

Yazıp çiziyoruz hazır gıdaların, konservelerin ve konsantre içeceklerin dayanıklılığını sağlayan, pazarlama paylarında marka rekabeti adına kullanılan plastik malzemelerdeki folyolardaki zararlıların gıdaya transferi konularında uyarılarımıza bir kanıt olması için bunları okuyarak sizlerle paylaşmaya çalışmaktayım.

İşte size 1 kg portakalı alıp soyarak en doğalından c vitamini alacağımıza, kolayına kaçarak kolalı içecekleri tüketmemizin bilançosu=
Lütfen okuyunuz.

5 ALTIN KAPAĞA BİR MARKALI TABAK...
BİR ALANA KAPAKTAN 0.5 KG.BEDAVA.
Promasyonları ile piyasada adı geçen ismi lazım değil bir içeceğin ambalaj üzerindeki etiketinin deşifre edilmiş hali...

Su, şeker, (sakkaroz, glikoz şurubu)
Karbondioksit.
Renklendirici(KARAMEL)
Asitliği düzenleyici(FOSFORİK ASİT)
Özütü.
Kafein= 0.150g/ l
Enerji ve besin öğeleri= 100 ml için,
Enerji = 45 kcal. (188.4K)
Karbonhidrat(11.2g)
Tarım ve köy işlerinin,
07.05.2003 tarih ve 59.000070.00009-1sayılı izni ile üretilmiştir.
Fiatı=2.390 ytl.

Bunca kimyasalı içtiğimizde zavallı savunmasız midemizin düştüğü işkenceyi ne siz sorunuz ne de ben söyleyeyim.

Herşeyin doğalını tercih edelim lütfen.

NİLGÜN ÇAKICI

 
Toplam blog
: 238
: 1468
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

Bursa'dan bir milliyet okuru olarak, burada sizlerle olmak çok güzel. Bir ev hanımıyım, iki çocuk..