Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

Tünelin Ucu Karanlık

Tünelin Ucu Karanlık
 

Fenerbahçe, küçük maçlarda puan kaybetme geleneğini sürdürdü. Sezon başında oynadığı kötü futbola geri döndü. Kazansa lider olacakken, futbolcular bunu hiç önemsememiş gibi saha ruh gibi dolaşıp durdu.

2 hafta önce Ali Koç’un söylediği: “tünelin sonunda ışık göremiyorum” cümlesinde, ne kadar haklı olduğunu dün bir kez daha gördük. Lidere bu kadar yaklaşan Fener, bir çuval inciri berbat etti.

Sezon başından beri söylediğim gibi; Fenerbahçe orta sahasız oynuyor. Zaten zayıf olan orta saha, Emre ve Deivd’de olmayınca iyice çöktü. Bu ikilinin olmayışı Alex ve Semih’i iyice yalnızlaştırdı.

Kocaelili futbolcular, Alex ve Semih arasındaki bağlantıyıda kopararak Fener’in hücum gücünü iyice zayıflattı. Orta alanda ayakta kalan tek isim Deniz’di. Onun çabası galibiyete yetmedi.

Bu maçta pas bağlantısı, yok denecek kadar azdı. Bunda kuşkusuz Emre ve Deivd’in eksikliğinin, büyük önemi vardı. Ancak; Şampiyonluğa oynayan bir takımın orta sahasının bu kadar alternatifsiz olması, bir hayli düşündürücü.

Geçen hafta savunmasıyla kazandı demiştik. Savunma oyuncuları yine görevini başarıyla yerine getirdi. Maçın kahramanları olmalarına çok az kalmışken, yenilen gol tüm emeklerini boşa çıkardı.

Guiza oyuna girince, bir hayalet gibi geziniyor. Bitmiş durumda. Oyuna katkısı sıfır. Alex’te son 30 dakika sakat sakat oynayınca, Fener sanki 9 kişi mücadele etmiş gibi göründü. Genç kaleci Volkan, inanılmaz basit hatalar yaptı. Çok acemi hareketlerde bulunarak hem kendini demoralize etti, hem de takım arkadaşlarını strese soktu. Acilen toparlanması lazım yoksa formayı zor görür.

Maçın 3 adamı diyebilmek çok zor bugün ancak, yine savunma oyuncularını ön plana çıkarabiliriz. Lig sonuncusu bir takımdan, kendi sahanda sahan da puan kaybederek, gol yemene rağmen, maçın 3 oyuncusunun da savunma ağırlıklı olması çok vahim bir durum.

Maçın 3 adamı: Lugano, Deniz, Gökhan.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 9
: 525
Kayıt tarihi
: 05.01.09
 
 

Adım, Ferit SELÇUK. Lise mezunuyum. Özel bir medikal şirketinde çalışıyorum. Aynı zamanda www.sporst..