Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '08

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Türk askeri

Türk askeri
 

Büyüklük


Bugün biz, siz, o ve onlar nedense bir asker lafını ağızlarına doladılar gittiler. Nedir TÜRK ASKER’ini bu kadar önemli kılan….Nedir TÜRK ASKER’inin dillerde gezmesi, nedir TÜRK ASKER’inden istenen, istenilen.

Hiç tanıdınız mı siz TÜRK ASKER’ini bu kadar dedikoduvari konuşabiliyor, hakkında kararlar alabiliyorsunuz. Sizlere bazı aldığınız kararları aldıran sebepler nedir diye sorsak acaba Bush’mu diyeceksiniz yoksa fasa fiso mu? Hakkı olmayan insanlara o kadar komik oluyor ve kendinizi küçültüp ufalıyorsunuz ki bunu bile anlayamıyorsunuz.

Bir TÜRK daha doğarken ASKER doğar bu dişi bile olsa, bunu dünya ülkeleri çok iyi anlamış biz mi anlamak istemiyoruz.

TÜRK ASKER’i demek ruh demektir. Sonsuzluğa kendini adamış güzel bir ruh. TÜRK ASKER’i demek güzellik demektir. Ucu bucağı bilinmeyen sonsuz güzelliktir, nağmelere sığmayan, ismini koyamadığın, adını söylemeye çalıştığında adının güzellik olduğunu söyleyebildiğin bir güzelliktir.

TÜRK ASKER’i demek gözyaşı demektir. İsmini bilmediğin insana akıtılan ama hiçbir zaman kurumak bilmeyen ruhani bir gözyaşıdır. Gülerken ağlayabilen, ağlamak istediğinde çekinmeden ağlayabilen, ruhunda taşıdığı güzelliği anlatırken gözyaşlarını saklamadan döken, ama gözyaşı akarken de birden bire canavardan daha canavar kesilebilen bir gözyaşıdır. İçinde tüm acılarını taşırken o acılarını kalbinin derinliklerine saklayabilen bir gizli gözyaşıdır. Onun için var olan en önemli duygu görevi olduğunu unutmayan, disiplinini kaybetmeyen okyanuslardan daha derin bir gözyaşıdır. Bitmez onun gözyaşı hiçbir zaman, ama o hiç belli etmez içine akıttıkça dağlar delinir, ama o vazgeçmez, vazgeçemez. Yemini vardır çünkü, her ne pahasına olursa olsun tek yapması gerekeni yapacaktır…..GÖREVİNİ… EN İYİ ŞEKİLDE İCRA EDECEKTİR O. O bir TÜRK evladıdır, o geçmişi çok eski uygarlıklara giden bir evlattır, o geçmişi ve ecdadını hiçbir vakit unutmayandır, O bir TÜRK ASKER’idir ne kadar gözyaşı olsa bile.

Siz hiç gördünüz mü bir TÜRK ASKER’inin mazluma azap çektirdiğini, hiç gördünüz mü haksızlık yapan bir TÜRK ASKER’ini. Soruyorum sizlere nedir sizce TÜRK ASKER’i ? Benim bilemediklerimi bir de siz anlatır mısınız bana çok merak ediyorum.

TÜRK ASKER’inin de çocuğu vardır. Hıı onlar çok iyidir sizlerce. Çünkü onların orduevleri, kampları, lojmanları, kantinleri ve spor kompleksleri vardır. Ama bilmezler ki o çocuklar çocukluklarını acaba asker olmayan babaların çocuklarının yaşadıklarının ne kadarını yaşarlar hiç karşılarına alıp sormuşlar mı ki acaba. Onlar babaları ne zaman bir göreve gitse devamlı akılları babalarındadır, ya da asker olan ebeveynlerinde. Tam bu gece beraberiz derken giden ebeveynin arkadaşından bakakalan, doğduğunda yanında olamayan. Hastalandığında sadece Annelerin ilgilendiği, babalarına ihtiyacı olduğunda görevinden dolayı gelemeyen, geldiğinde tayinimiz çıktı hazırlanın gidiyoruz diyen, doğu görevine, gemi ile uzun bir seyir’e, uçuş görevlerinin her yönlü olduğunda ve asıl önemlisi gidip de dönemeyeceğini biliyorlarsa nasıl bir ruh taşırlar. Çocuktur onlar ya ne önemi vardır konuşanlar için.

Hiç asker oldunuz mu siz acaba? Evet erkek olan arkadaşlarımız askerlik hizmetlerini icra ettiler ve bir süre sonra evlerine geldiler. Aileleri ile kucaklaştılar sonsuz bir mutluluğa erdiler, çünkü askerliklerini bitirerek sağ sağlim aileleri İLE birlikteliklerine başladılar, devam da ettiriyorlar. Ne mutlu, öyle değil mi ne mutlu bu insanlara ki ailelerini kurmuşlar ve devamiyetinde hayatlarını icra ediyorlar, edecekler de. Fakat gelgelelim tüm hepsine sorduğunuzda büyük bir gururla ben askerliğimi yaptım geldim, artık evlenebilirim bana kız verirler artık; gibi bizim TÜRK halkımıza özgü kelimeleri her yerde konuşabilirler. Çünkü o kişi yapması gereken görevini en güzel şekilde TÜRKİYE’nin nacizane güzelliklerle dolu bir şehrinde yapmış ve evine dönmüştür. Mutludur bu mutluğu daha askere giderken yaşar TÜRK İNSANI. Bir bakarsın askerlik zamanı geldi mi “EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER NİDALARI” içinde askere gider, gözyaşları akar arkasından. Anası, Arkadaşları, Yavuklusu ve yıllar önce askerliğini tamamlamış Babası arkasındadır.

TÜRK ASKER’i başkadır, TÜRK ASKER’i gururludur, TÜRK ASKER’i ölüme giderken gülerek gider, TÜRK ASKER’i gözyaşıdır, TÜRK ASKER’i mutludur, TÜRK ASKER’i görevini disiplin içinde icra eder, TÜRK ASKER’i yapmacık değildir, TÜRK ASKER’i ULUSU için canını hiçe sayar, TÜRK ASKER’i daima büyük bir ruh taşır, TÜRK ASKER’i, KOMUTANIYLA, SUBAYIYLA, ASTSUBAYIYLA, UZMANIYLA, ÇAVUŞUYLA, ONBAŞISIYLA, ERİYLE birlik ve beraberlik içerisinde hareket eder. TÜRK ASKER’i DÜNYANIN EN BÜYÜK ASKERİDİR.

Bizlerin taşıdığı ruh’tan şüphe duyan olacak olursa, ona cevabını da o kadar güzel verir ki TÜRK ASKERİ, buna hiçbir ülkenin gücü bile yetmez. Biliyorum şu an gülen simalar var, gülün beyler bayanlar gülün….Bizler her ne pahasına olursa olsun TÜRK ULUSUNUN NEFERLEYİZ, unutulmaz savaşlardan galip çıkan dedelerimizin torunlarıyız. O yüzden de fazla gülemezsiniz, güldürmeyiz biz kendimize hiçbir zaman. Bu en yakın dostumuz diye bildiklerimiz ya da bizleri yıkmak isteyen hainler bile olsa. Bize gülmek o kadar kolay değildir, EFENDİLER UNUTMAYIN, BİZ RUHUZ, BİBİRLİĞİZ, BİZ TÜRK’ÜZ, BİZ TÜRK ASKERİYİZ….

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün boşuna söylemediği sözünü hiçbir şekilde unutmayalım;

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYE’NE

İlelebet bu söz yaşayacak ve yaşatılacaktır.

Tüm TÜRK ULUSUNA SAYGILARIMLA

Kubilay DOMAÇ

 
Toplam blog
: 8
: 548
Kayıt tarihi
: 11.03.08
 
 

1960 Yılında Bandırma'da dünya'ya geldim ilkokulu Merzifon'da, Orta okul ve Lise'yi İzmir'de okudum...