Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '14

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Türk Edebiyat Dünyasının en özel projesi “Atatürk ve Çanakkale Şiir Antolojisi ve Şiir yarışması"

Türk Edebiyat Dünyasının en özel projesi  “Atatürk ve Çanakkale Şiir Antolojisi ve Şiir yarışması"
 

-


Günler geçip giderken hep bir koşuşturma içindedir insanoğlu. Kimileri sadece kendisi için çabalarken bazıları yer yerinden oynasa bile dönüp arkasına bakmaz. Öte yandan öyle insanlar vardır ki gördükleri, duydukları, tanık oldukları gelişmeler karşısında duyarsız kalamazlar. Ve hayatın gerçeğinden onlara yansıyanlar karşısında susamazlar. Şiirler yazarlar, besteler yaparlar, öğrenciler yetiştirirler, birbirinden güzel organizasyonlara imza atarlar. Farkındalık böyle bir şeydir işte.

Malumlarınızdır ki 2015 yılında Türk ve Dünya tarihi açısından önemi büyük olan Çanakkale Savaşları'nın yüzüncü yılını kutlayacağız. Mutlaka birbirinden değişik organizasyonlar düzenlenecek, kutlamalar yapılacaktır. Çanakkale Savaşı kutlamalarına sadece birkaç ay kaldı.

Kahramanlık öykülerini bünyesinde barındıran Çanakkale’nin yüzüncü yılını anma ve kutlama etkinlikleri çerçevesinde Türk Edebiyat Dünyasının en önemli “Şiir Antolojisi” hazırlanıyor; Atatürk ve Çanakkale temalarını (ATATÜRK + ÇANAKKALE + VATAN + BAYRAK ve ŞEHİT/Çanakkale Şehitleri içerikli)  içeren bir “Şiir Antolojisi” ve beraberinde bir “Şiir Yarışması” düzenleniyor.

Ve Türk Edebiyat dünyasının en değerli Şiir Antolojisini kazandırmaya yürek vermiş birbirinden değerli isimler bu projede buluşuyorlar.

Kimler kimler yok ki bu projede…

İşte o özel insanlardan birisi Bestekâr, Güftekar, Sporcu, Öğretmen VURAL ŞAHİN. Şahin, bu projenin Komisyon ve Jüri Başkanı.

VADULLAH TAŞ, proje danışmanı.

GÜLSEREN AKDAŞ, Yayın Kurulu Başkanı.

Şair, yorumcu ve radyocu MEHMET ALİ DEMİRCAN Komisyon ve Jüri Kurulunda görev alan Basın Afiş ve Yazışmalar ile ilgileniyor.

Şair-Güftekar ALİ TEKİNTÜRE,

Şair-Güftekar YALÇIN BENLİCAN,

Şair- Güftekar CANSIN EROL,

Şair- Güftekar ve yorumcu YONCA ŞAHİN,

Şair-Yazar SİBEL UNUR ÖZDEMİR,

Şair ve Yorumcu HAKAN YILMAZ ‘dan oluşan güçlü bir ekip bu projede el ele, gönül gönüle yol alıyor.

Projeyi destekleyen kurum ve kuruluşlar arasında KÜSADER – BAFRA Kültür Sanat Derneği, ASKED Avrasya Sanat Kültür ve Edebiyat Derneği, SAHİL KİTAP YAYINLARI, İSTANBUL TRT RADYOSU Yönetim ve Sanatçıları da bulunmaktadır.

Katılım 20.12.2014 tarihi itibariyle başladı ve 15.02.2015 tarihine kadar devam edecek. Bu tarih kesinlikle uzatılmayacak.

Hiç şüphesiz ki milli duygular şaha kalkacak ve Çanakkale ruhunu yansıtan dizeler, mısralar bu özel antolojide yer alacak, Türk edebiyatına yeni bir eser daha kazandırılacak.

Bu antolojiye ve yarışmaya katılmak için ne yapmanız gerek; gelin şartnameye her beraber bakalım:

ATATÜRK ve ÇANAKKALE ŞİİR ANTOLOJİSİ ve ŞİİR YARIŞMASI

ANTOLOJİ ve KATILIM BİLGİLERİ


* Antolojiye katılacak her şaire 3 sayfa ayrılacaktır ve her şair 3 ADET ŞİİR ile

“Atatürk, Çanakkale, Vatan, Bayrak, Şehit” ( Çanakkale Şehidi ile alakalı) olmak kaydı ile serbest veya heceli şiirleri ile katılabileceklerdir.

* KISSA ÖZGEÇMİŞ. 3 adet ŞİİR ve İLETİŞİM Bilgileri… (Adres, telefon ve e-mail adresi) ni WORD Dosyası halinde ataturkvec.kalesiirantolojisi@gmail.com adresine gönderilecektir.

*KATILIM BEDELİ 150 TL olarak 9605434 GÜLSEREN AKDAŞ PTT. çek hesabına yatırılacaktır.

*KATILIM TARİHİ: Başlangıç Tarihi 20.12.2014 Son Katılım Tarihi: 15.02.2015 Tarih uzatılmayacaktır.

* Kitap Ebadı 14.50 x 21.50 Ölçülerinde en az 300 sayfa olarak hazırlanacak, her Katılımcıya 10 adet kitap Plaket ve Katılım Belgesi verilecektir.

* Kitap SAHİL KİTAP Yayıncılık tarafından basılacaktır.

*İLK ETKİNLİK TARİHİ Çanakkale Şehitleri Günü Olan 18 MART 2015 Çarşamba günü Saat 14:00 – 16 : 00 arası İSTANBUL – Beyazıt Orhan Kemal İl Kütüphanesinde “İmza ve Tanıtım, Şehitlerimize Saygı Etkinliği” ile okurları ile buluşacak.

Yarışma da dereceye gireceklere;

1 nciye plaket + Katılım belgesi onur konuğu olarak Davet edilecektir

2 nciye plaket + Katılım belgesi

3 ncüye plaket + Katılım belgesi verilecektir…

Türk edebiyatı adına bu projenin tüm şiir camiasına hayırlı olmasını dilerken böylesi değerli bir projeye katılımlarınızı ve desteklerinizi bekliyor, saygılar sunuyoruz.

 

SİBEL UNUR ÖZDEMİR

 

 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..