Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '13

 
Kategori
İnançlar
 

Türk milleti anlamaz mı?

Türk Milleti; Arapça Kuran kursları ile uyutulmakta ve Türk halkı Kuran ayetlerinin ne anlama geldiğini bilemeden Arapça harflerle okutulmaya zorlanmaktadır.

Kuran; okuyup, anlaşılması ve onun kurallarına göre davranılması için Peygamberin bulunduğu toplumun lisanı ile indirildiğini, yol gösterici bir rehber olduğunu, ayetleriyle açık olarak beyan etmektedir. Kuran’ın emirlerine rağmen; Türk Milletine Kuran’ı anlamadığı Arapça lisanda ve okumakta güçlük çektiği Arapça harflerle okutmanın, İslamiyet’i öğretmek için hiç bir faydası yoktur.  Kuran’dan feyz almak istiyorsanız, onun manasını anlayarak ve Kuran’da anlatılanları uygulayarak, İslamiyet’i yaşayabilirsiniz.  

Başbakan çözüm sürecini izah ederken Kevser suresini örnek göstermektedir. Türk Milletine Kuran’ı anlama ve öğrenme fırsatı verilmediği için sanki Kevser suresi çözüm sürecine cevaz veriyormuş gibi Kuran Ayetleri referans gösterilmekte, Türk Milleti cahil, hiçbir şeyden anlamaz bir topluluk yerine konulmaktadır. Bu şekilde Millet, Kuran ile Allah ile aldatılmaya çalışılmaktadır. “Başbakanımız Kuran’ı biliyor ve işlerini Kuran emrine göre yapıyor” havası yaratılmak istenmektedir.  Çözüm sürecinde terörist başı ile yapılan görüşmelerin ve verilen tavizlerin; ne kanunda, ne de Kuran’da yeri ve izahı yoktur.

Kevser suresi ne diyor ve hangi konuyu örnek gösteriyor, buyurun bakalım. Kevser suresinin meali aşağıda verilmiştir. Çözüm sürecinin Kevser Suresi ile nasıl izah edilebileceğini siz söyleyin de Türk Milleti anlasın.

108. Kevser Suresi 1-3 Ayetler; “Biz sana gerçek Kevser’i (cenneti)verdik. Sen de rabbin için dua et ve kazancından harcama yap. (Bazı din alimleri bunu ‘namaz kıl, kurban kes’ diye açıklamaktadır. Namaz bir çeşit kuralları olan duadır. Fakat dua,  namaz ile sınırlı değildir. Kurban da Allah için yapılan bir ibadettir. Fakat infak etmek, kurban ile sınırlı değildir. Zekat, Fitre, sadaka, maddi ve manevi yardımlar da bu harcamaya dahildir.)Gerçek ebder (nesli devam etmeyecek) olanlar sana düşmanlık edenlerdir.”

 
Toplam blog
: 66
: 317
Kayıt tarihi
: 23.04.12
 
 

İTÜ Makina Fakültesi 1974 mezunuyum. Ankara İTİA İşletme Yönetiminde master yaptım. Mühendislik v..