Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '08

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye bölünebilir mi?

Türkiye bölünebilir mi?
 

DTP Milletvekili Sebahat Tuncel Almanya'nın başkenti Berlin Eyalet Parlamentosu'nda dün (20.01.2008) düzenlenen konferansta ‘Türkiye Kürt halkının taleplerine cevap vermezse, korkusunu duyduğu bölünme gerçekleşebilir’ demiş. Arkadaşlar; AKP 6 yıl önce Türkiye’nin İdaresini aldı ve ozaman bu zaman Çağdaş Atatürk’çü Türkiye Cumhuriyeti 2 büyük ciddi tehlike ile karşı karşıyadır. 1. ve EN BÜYÜK TEHLİKE Şeriat zihniyetini Kanun yapmak isteyen ümmetçi AKP. Geri Devrim amacına ulaşmak üzeredir. 2. TEHLİKE Kürt ve buna endeksli olan Terör Problemi. Maalesef Türkiye Halkının 10-12 milyonunu teşkil eden anadili Kürtçe olan Türk Vatandaşlarının bir kısmı Avrupadaki bazı örneklerinden heves alarak Türkiye’nin Güneydoğusunda bir Kürt Devleti Kurmak sevdasina düşmüşlerdir. Yanlış anlamıyalım bunu AVRUPA veya AMERİKA körüklüyor değil; bazı değerli arkadaşlarımızın zannettiği gibi. Bu Pazar günü 2. Problemle meşgul oldum. Saygı, sevgi ve selamlar, Ahmet Yilmaz (EU2014).

2 Türkiye gerçekten bölünebilir mi?


BİR DEFA ORTA VADEDE TÜRKİYE’nin BÖLÜNMESİNE İMKAN YOKTUR ve BUNA İZİN VERMEYİZ. TÜRKİYE’nin MİLLİ SINIRLARI BELLİDİR; ÖDÜN VERİLEMEZ. NOKTA.


ŞİMDİ TÜRKİYE’de KÜRTÇEYİ ANADİLİ OLARAK KONUŞAN İNSANLAR %15 OLARAK TAHMİN EDİLMEKTE; YANİ 10-12 MİLYON KADAR. …


3 BİR ÜLKE DIŞ BASKI ve SAVAŞ OLMADAN NASIL BÖLÜNEBİLİR?


ÖRNEKLERİ VAR.

1- TİTO’nun YUGOSLAVYASINDA BUGÜN SINIRLARI, AYRI BAYRAĞI OLAN BAĞIMSIZ 7 DEVLET VAR. BİR MİLYONLUK BİR KOSOVA KALDI; O DA BU SENE İÇİNDE BAĞIMSIZ OLUR.

2- ESKİ ÇEKOSLOVAKYA SAVAŞ FALAN YAPMADAN ÇEK CUMHURİYETİ ve SLOVAKYA OLARAK 2 DEVLETE AYRILDI.


3- ESKİ SOVYETLER BİRLİĞİ (BUNA RUS İMPARATORLUĞU DA DİYEBİLİRİZ) KOMİNİZMİN EKONOMİK BAŞARISIZLIĞI NETİCESİ HÜKMETTİĞİ RUS OLMIYAN TÜRKİ DEVLETLERİ, UKRAYNA, BEYAZ RUSYA, GÜRCİSTAN VE ERMENİSTAN’ı SERBEST BIRAKMAK MECBURİYETİNDE KALDI.


4- FRANSIZ DİLİNİ ONUŞANLAR ve ALMANCAYA YAKIN BİR DİL OLAN FLAMANCA KONUŞAN 2 TOPLUMDAN OLUŞAN BELÇİKA BİLE GEÇEN SENE BÖLÜCÜ ÇATIŞMALARA SAHNE OLDU. BELKİ BELÇİKA DA BÖLÜNEBİLİR.


5- GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ; İÇİNDE ÇOĞUNLUĞUN DIŞINDA BAŞKA ANADİLLERİ OLAN AZINLIKLARIN YAŞADIĞI ÜLKELER; BÖLÜNMEYE GİDİYOR GÜNÜMÜZDE.


4 Azınlıkların olmasına rağmen bölünmemiş olan ülkeler de var Avrupa’da


ÖRNEĞİN BASK AZINLIĞIN YAŞADIĞI İSPANYA; 2 MİLYON K. İRLANDALININ AZINLIK OLARAK YAŞADIĞI İNGİLTERE; FRANSIZLARIN BÜTÜN ASİMİLEŞME ÇABALARINA RAĞMEN 300 BİN KADAR NÜFUSLU KORSİKALILAR BİLE FRANSA’dan AYRILMA ÇABALARI GÖSTERİYORLAR. TABİKİ FRANSA BUNA KATİYYEN İZİN VERMEZ.

GÖRÜLÜYORKİ ANADİLİ AYRI OLAN AZINLIKLAR ULUS HALKTAN AYRILMAYI YEĞLİYOR GENELDE; AVRUPA’nıN DIŞINA ÇIKACAK OLURSAK İLK AKLIMA HALKIN ÜÇTE BİRİ AZERİCE KONUŞAN İRAN GELİYOR. … HEPİNİZE İYİ PAZARLAR DİLERİM. ……….


5 Sonuç


Kimse merak etmesin; Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez.

Biz Atatürk’çüler son safhasına ulaşmakta olan AKP’nin GERİ DEVRİMİNİ ciddiye alıp gerekeni acilen yapmak durumundayız. Ama ben bunun; Ordunun yardımı olmadan durdurulabileceğine fazla ümitli değilim. İş işten geçmiş sayılmaz. Bütün Çağdaş düşünen ve öyle yaşamak isteyenler bir yumruk gibi bileşip AKP’nin bu akıl almaz gidişatına DUR diyebilirler. …. Sevgi, saygı ve selamlarımla, değerli Dostlarım.

 
Toplam blog
: 19
: 1226
Kayıt tarihi
: 01.11.06
 
 

Ben, yüksek tahsilimi Frankfurt Üniversitesinde bitirdim. Uzun yıllardır Almanya’ da yaşıyorum, evli..