Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '07

 
Kategori
Futbol
 

Türkiye-Bosna Hersek maçı Almanya-Avusturya maçı olmadı

Türkiye-Bosna Hersek maçı Almanya-Avusturya maçı olmadı
 

Türkiye-Bosna Hersek maçının devre arasında yazıyorum. Günlerdir estirilen hava ve bugün gazetelerde yazan “Bosna Hersek gençlerle çıkıyor” haberlerinden sonra bu akşamki maç için endişelerim başlamıştı ama inanmak istemiyordum. Bu maçın 1982 Dünya Kupasındaki Almanya-Avusturya maçı olmasıydı inanmak istemediğim korkum.

25 Haziran 1982 Dünya Kupasında B. Grubunda son maçlar oynanıyor (1). Almanya-Avusturya ve Cezayir-Şili oynuyorlar. Cezayir’in Şili’yi yenmesi durumunda Cezayir’in 2. olma şansı var. Avusturya turu garantilemişti. Ve o akşam Almanya ve Avusturya’nın birlikte üst tura çıkmak için tek şansları Almanya’nın kazanmasıydı. O maçı Almanya 1-0 kazandı ve Cezayir 4 puanla üst tura geçemedi (O zamanlar 2 puanlık sistem vardı). O maç futbol tarihine kara bir maç olarak geçti.

Bu akşam Türkiye-Bosna Hersek oynuyor. İlk devreyi Türkiye çok zor şekilde 1-0 önce bitirdi. Bosna Hersek dişe diş oynamaya çalışıyor. Tertemiz bir maç. Kazandığımız zaman asla üzülmeyeceğimiz bir maç.

Sonuç ne olursa olsun, çok iyi biliyorum ki, Türkiye- Bosna Hersek maçı asla 1982 Dünya Kupasındaki Almanya-Avusturya maçı olmayacak.

(1) 1982 Dünya Kupası http://en.wikipedia.org/wiki/1982_FIFA_World_Cup

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..