Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '10

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Türkiye Cumhuriyet’le mi yönetiliyor?

Türkiye Cumhuriyet’le mi yönetiliyor?
 

Türkiye Cumhuriyet’le mi yönetiliyor?
Blog yazarları tartışması başlayınca bu konuda yazılan blogları okumaya başladım. Pek de hoşuma gitti. Zira son dönemde şöyle balıkla rakı tadında bir blog bulup okumak neredeyse şans işi olmuştu. Sanırım bunun bazı sebepleri var. Zamanında yayınlanmayan bloglar, bu, konuyu fikir ve zaman açısından değerlendiren blog yazarlarının bir kısmının başka denizlere yelken açmasına neden oldu. Giderek ciddi, uyarıcı, vurucu blogların yerini magazin, şiir, hikaye türü daha çok suya sabuna dokunmayan bloglar almaya başladı. Saatlerce, beklide günlerce çalışmanın ürünü olan ve o günün tarihi ile ilgili blog aradan 24 saat geçmesine rağmen yayınlanıyor, ama manken Begümün sol memesinin yanında oluşan benin renk analizi anında yayınlanıyorsa bu kaçış devam edecek demektir.

Bu yeni kategoride öncelikle blogerliğe dayalı tespitler, derken istanbulda üçüncü köprü tartışması, ardından sol düşüncenin tartışmasını izledik. Rant hesaplarını yıllara yayarak yapmış, yatırımlarını ona göre ayarlamış iktidar taifesinin bu tartışmalara pek aldıracağı yoktur. Sol konusu ise ne kadar su atarsan at kaldıracak bulgur pilavı gibi. Daha da abartsan bulgur çorbası olacak.

Başlıkta sorduğum soru sanırım birçok soruya cevap verecek tartışmaları beraberinde getirecek. Öncelikle –Cumhuriyet nedir?- sorusuna yöneticilerin seçim ile belirli bir süre için iş başına geldiği, (inceleyiniz, seçim rüşvetleri ve hileleri), halkın oyları ile kendini Parlamentoda temsil ettiği, (inceleyiniz, %10 seçim barajı ve milletvekili adayı belirleme sistemi), halk adına seçilmişleri denetleyen bağımsız yüksek yargının olduğu, (inceleyiniz, anayasa değişiklik paketi) bir yönetim sistemidir denebilir.

Tartışmasız dünyada günümüze kadar geliştirilmiş en iyi sistemdir ve bizde bu sistemle yönetiliyor(muy)uz.

Yukarıdaki birkaç ayrıntıyı günümüzde yaşadıklarımızdan örnekler olarak verdim. Buradaki verilere bakarsak bizde cumhuriyet rejimi sadece içi boşaltılmış bir kabuktan ibaret. Yoksa haksızlık mı ediyorum? Değilse neler yapmak lazım? Ne dersiniz?

25/7/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..