Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '16

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Türkiye'de en gezilesi Şehirler

Türkiye'de en gezilesi Şehirler
 

gezilesi şehir izmir


Bu bayramı Türkiye'de geçirmeye karar verdim. Aşağıda bulunan şehirleri gezerek Türk turizmine biraz da olsa destek vermeyi hedefliyorum. Yaptığım araştırmalara göre gerçekten çok önemli değerlere sahibiz. Şehirleri aşağıda sizlerle paylaşmak istedim.

ESKİŞEHİR

Eskişehir, hem sanat olarak hem de sinema olarak Türkiye’de 5. Sıradadır. Trafik ve suç oranları dışında gayet iyi verile sahip olan Eskişehir aynı zamanda çok zengin bir şehirdir. Belediyecilikte de son yıllarda iyi bir yol kat eden Eskişehir bu nedenle listenin başına geçiyor. Eskişehir gezilecek yerler gün geçtikçe artmakta ve eğlenceli hale gelmektedir.

ANKARA

Ülkemizin kalbi olan Ankara, eğitim ve sağlık konusunda alt yapısı en çok gelişen şehirdir. Sanat ile ilgili aktiviteleri de onu 2. Sıraya yükseltiyor. Araç yoğunluğu İstanbul’a oranla daha yüksek olan bu şehrin çok iyi bir ekonomisi bulunuyor. Kişi başına denk gelen kamu yatırımları ise İstanbul ile neredeyse başa baş ilerliyor. Suç oranı düşük olan başkentte hava kalitesi de orta düzeydedir.

İSTANBUL

Ülkemizin en pahalı kenti olan İstanbul, toplam banka mevduatının da %45’ine sahiptir. Hava kalitesi ülkedeki ilk 10 şehir arasında giriyor ve suç oranları nüfusa göre hesaplandığında sanıldığı kadarda çok değil. İşsizlik oranı da İzmir ve Ankara’ya oranla daha azdır. Yine de şehirdeki tarihi yapıtlar ve muazzam yaşam İstanbul'u harika kılıyor.

ANTALYA

Ülkemizde nüfus ile orantılı hesaplandığında araç bakımından en kalabalık şehirdir. Ortalama 2 yetişkin insandan birinin aracı bulunuyor. Ancak buna rağmen trafik sıkışıklığı yaşanmıyor. Türkiye’nin turizm sektöründe gözdesi olmuş bu şehirde ekonomide gayet iyi görünüyor. Ülkemizde hava kalitesi olarak 2. Sırada yer alıyor ve operaya ilgi sıralamasında 3. Sırada kalıyor.

TRABZON

Eğitimi seviyesi orta düzeyde kalan bu doğal şehirde trafik oldukça kötü durumdadır. Sinemaya ilgi bakımından ülkenin 4. İli konumundadır. Dünyadaki fındık ithalatında büyük bir yeri olan Trabzon, aynı zamanda doğal yeşillik ve yayları ile tertemiz bir havaya ve eşsiz manzaralara sahiptir.

ISPARTA

Güller şehri Isparta’da, sağlık ve eğitim altyapısı çok iyi durumdadır. Trafik düzeyi ise ülkenin ortalamasını geçmiş durumda. Sinema ve Tiyatroya ilgi pek fazla yoktur ancak hava kalitesinde iyileştirme yapılmış ve vergi ödeyen iller sıralamasında 19. Sıraya yükselmiştir.

İZMİR

Son olarak turizmin kalbi olan İzmir! Mevduatta 3. Sırada olan şehir kamu yatırımlarında İstanbul gibi bir şehrin ancak yarısını alabiliyor. Ekonomik parametreleri iyi olan İzmir en çok hane elektriği tüketilen yer olarak biliniyor. Ayrıca 10 yetişkinden biri üniversiteden mezun olmuş. Tüm bunların dışında şehrin genel yapısı gayet temiz ve düzenlidir. Üstelik şehri çok fazla ziyaret eden olduğu için gezi rehberleri oldukça tecrübeli ve işini iyi yapıyor.

 
Toplam blog
: 16
: 157
Kayıt tarihi
: 11.03.16
 
 

Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünde eğitimime devam ederken sürekli seyahat etmeye çalışıy..