Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '09

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Türkiye'de kırmızı et fiyatları

Türkiye'de kırmızı et fiyatları
 

KARKAS ET RESMİ


Türkiye'de nüfus artarken et üretiminde kullanılan hayvan sayısının azaldığı bilinmektedir. Bu duruma ilave kişi başı et tüketim miktarının artması nedeniyle et fiyatları artıyor, el yakıyor.

Kırmızı et fiyatları Türkiye'yi çevreleyen Bulgaristan, Romanya, Karadenizin kuzeyi ve İran'dan çok pahalı olduğu bilinirken kırmızı et üretiminin artması için gereken önlemlerin önemsenmediği gözlenmektedir.  

Bu konuda işsizlik, köye dönüş ve et fiyatlarının makul düzeye inmesi için bir önerim var; devlet (et için erkek hayvan ithali yerine) dişi hayvancılık yapanları krediyle teşvik ederek bir hayvanına bir hayvan ithal etme hakkı tanıması (veya devlet ithal ederek vermesi) dişi hayvan sayısını artmasını sağlayarak devamında doğumların artışıyla kesimlik hayvan sayısının da artışı hayvancılığın gelişimi ve kırmızı et üretimi artışıyla fiyatının makul düzeye inmesi sağlanabilir.

Bu çerçevede adam başına tüketimin düşük olduğu süt ve süt ürünlerinin üretiminde de artış sağlanarak bu doğrultuda sağlıklı yaşam için süt ve ürünleri tüketimi KAMU SPOTU olarak medyada etkin yayınlanmalıdır. 

Tüm bunlar hayvancılığın gelişimiyle istihdamını artırarak işsizliğin azalmasına katkıda bulunmaz mı?

Bu önerim eğer uygulanamaz denirse mutlaka alternatif çözümler üretilebilir, insanların kırmızı eti dünyanın en pahalı fiyatları ile yemesinin bir izahı yapılabilir mi?

www.kadrikanpak.com

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..