Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '18

 
Kategori
Eğitim
 

Türkiye'de Yabancı Dil Meselesi

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin en az bir yabancı dili yazılı ve sözlü iletişim kurabilecek şekilde iyi derecede öğrenmesini sağlamak ve Türkiye'de yabancı dil meselesini çözmek amacıyla ortaokul 5’inci sınıflarda yabancı dil ağırlıklı eğitimde pilot uygulama başlatmıştı. 

Türkiye'de yabancı dil eğitiminin etkinliğini ve verimliliğini artırmak amacıyla, bu alanda yaşanan sorunlar ve çözümleriyle ilgili geniş kapsamlı çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar kapsamında öğretmenler, yöneticiler, öğrenciler, veliler, akademisyenler, bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra ulusal ve uluslararası yayınevlerinin de görüşleri alınarak planlamalar yürütüldü. 

Bu çalışmaların çıktıları da göz önünde bulundurularak, 2017-2018 eğitim öğretim yılı için ilk aşama olarak bakanlığın belirlediği kriterler doğrultusunda 81 il milli eğitim müdürlüğünce belirlenen ortaokulların 5’inci sınıflarında, yabancı dil ağırlıklı eğitim uygulaması başlatıldı.

81 ilin valiliğinden gelen talebe göre, 620 okul, 3 bin 759 şubede olmak üzere yaklaşık 110 bin 400 öğrenciyle yabancı dil hazırlık uygulaması başlatıldı. Pilot uygulamaya, 620 okulun yanı sıra imam hatip ortaokullarının da eklenmesi hedeflendi.

Pilot uygulama sonunda programın süreci ve kullanılan materyallerle ilgili bilgi toplanacak, öğrencilerin, programın başlangıcında ve bitişindeki durumları raporlandırılacak. Bütün okullarda uygulanması istenen programın ihtiyaçları göz önünde bulundurularak bir yıllık sürecin çıktıları yıl sonunda raporlaştırılacak. Rapora göre, 2019 yılında uygulamanın tüm okullarda yürütülmesi konusu kesin karara bağlanacak.

Ancak bu süreci takip eden uzmanların belirttiklerine göre öğretmen ve materyal eksikliği nedeniyle projenin başarısız olacağı düşünülüyor. Ayrıca haftada 15 saatlik eğitimin öğrencileri sanat ve spordan uzaklaştırması da söz konusu. 

Kaynak: MEB, Hürriyet

 
Toplam blog
: 57
: 176
Kayıt tarihi
: 25.09.18
 
 

2016 yılında bir devlet anaokulunda "Shared Melodies", (Paylaşılan Melodiler) adıyla bir eTwinnin..