Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '12

 
Kategori
Müzik
 

Türkiye-İsrail yumuşaması Can Bonomo'ya bağlı

Türkiye-İsrail yumuşaması Can Bonomo'ya bağlı
 

Can Bonomo, Azerbaycan'da yapılacak 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi söz ve müziği kendisine ait olan "Love Me Back" yani "Sen de beni sev" adlı şarkıyla temsil edecek.

Yahudi kökenli bir ailenin çocuğu olarak İzmir'de dünyaya gelen ve Türk vatandaşı olmaktan gurur duyduğunu ve bu topraklarda yaşamaktan mutlu olduğunu söyleyen Bonomo'yu, sempatik ve marjinal buluyorum.

Eurovizyon'da başarı sağlayacağına ve dereceye gireceğine inanıyorum. Başarılar dilerim.

Ülkemiz, bunca yıldır sesini ispatlamış, kalitesini, sahnesini, kendisini kanıtlamış sanatçılara sahip iken, henüz müzik piyasası ve Türk halkı tarafından adı ble yeni duyulan Can Bonomo'nun bu yarışmada Türkiye'yi temsil etmesi tartışıldı.

Tartışmalar, Bonomo'nun yarışma adayı sonucu değiştirmedi.

Aday sonucu değişmedi ama Azerbaycan'da yapılacak Şarkı yarışmasında İsrail'in Türkiye'ye vereceği muhtemel puanla, İki ülke arasındaki gerginliği yumuşatacağa benziyor.

Bonomo'nun aday gösterilmesi, politik tercihlere dayalı bir seçim olduğu yarışma sonrasında ortaya çıkacağını düşünüyorum.

Böylesi bir yumuşama görülürse, müziğin ve sanatın evrenselliği bir kez daha tescillenmiş olacak.

Eğer strateji tutarsa, ki bana göre tutacaktır. O zaman ülkeler arası diplomatik görüşmeler sıfır, müzik bir skoru'nu tartışacağız..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..