Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '12

 
Kategori
Mimarlık
 

Türkiye'nin en modern ve en büyük pazar yeri Bursa'da yapılıyor.

Türkiye'nin en modern ve en büyük pazar yeri Bursa'da yapılıyor.
 

Mekanik Traverten kaplama


Osmangazi Belediyesi, Türkiye´nin en modern kapalı pazar yerini Akpınar Mahallesi´nde inşa ediyor. İnşaatının bitirilmek üzere olduğu pazar yerinde incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiye´nin en büyük kapalı pazarını yaptıklarını söyledi. Osmangazi Belediyesi tarafından Akpınar Mahallesi´nde inşaatına başlanan 5 bin metrekare kapalı alana sahip Türkiye´nin en büyük kapalı pazar yeri, aynı zamanda Marmara Bölgesi´nin en modern pazarı olacak. Açık alanlarla birlikte toplam 6 bin 155 metrekare alana yapılacak projede, 2,5 metreye 5 metre ebatlarında 138 tezgah yer alacak. Ayrıca pazar alanının yanında inşa edilecek 91 metrekarelik binada, zabıta odası, çay ocağı, bay-bayan tuvaletleri, bebek bakım odası ve depo yer alacak. Toplam 160 araçlık bir otoparkın da bulunacağı Akpınar Kapalı Pazar Yeri vatandaşlara alışveriş kolaylığı sağlayacak.

Akpınar Kapalı Pazaryeri ve Otoparkı inşaatında incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Akpınar Pazar Yeri´ni Türkiye´nin en modern ve en büyük kapalı pazar alanına dönüştürüyoruz. Bursa´nın gözü kulağı bu pazar alanımızda olacak, şehrin her tarafından alışveriş için vatandaşlarımızın buraya geleceğini düşünüyoruz” dedi.Osmangazi´deki pazar yerlerine özgün kimlikler kazandırdıklarını belirten Dündar, “Akpınar Kapalı Pazar Alanı, sadece pazar olarak kullanılmayacak. Aynı zamanda konserlerin düzenlendiği, gösterilerin yapıldığı bir sosyal merkez olacak. Burası 7 gün yaşayan bir merkez olacak. Vatandaşlarımız evlerinde çıktıklarında buraya gelip vakit geçirebilecek. Burası bölgenin cazibe merkezi haline gelecek” diye konuştu.

Osmangazi Belediyesi tarafından Akpınar Mahallesi´nde inşaatına başlanan Kapalı Pazar Yeri ve Otoparkı modern mimarisi ile göz kamaştıracak. Tamamen çelik konstrüksiyon, cam kaplama ve Türk Travertenleri kullanılarak, modern mekanik cephe kaplamalarıyla yapılacak binada, vatandaşların konfor ve rahatlığı için gereken tüm sistemler kurulacak. Bilgilendirme ekranları, dinlence alanları, güvenlik sistemleri ile donatılacak kompleks, modern Osmangazi´nin simge binalarından birisi olacak.
 

 
Toplam blog
: 13
: 2360
Kayıt tarihi
: 05.07.08
 
 

StarCephe Restorasyon ve İnşaat San.Tic.Ltd. Şti. kurucularından ve yönetim kurulu başkanıyım. Şi..