Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '12

 
Kategori
Dünya
 

Türkiye’ye sığınan Suriyeli generalin anlattıkları

Türkiye’ye sığınan Suriyeli generalin anlattıkları
 

Türk jetinin Suriye tarafından düşürülmesinden sonra da Suriyeli asker ve siviller Türkiye’ye sığınmaya devam ediyor.

25 Haziran tarihli The Telegraph gazetesinin haberine göre, gece boyunca asker ve sivil olmak üzere  Türkiye sınırından geçenlerin sayısı 199’u oldu. Bunların içinde general, iki albay, iki binbaşı ve bir teğmen var. Yine aynı haberde yer alan bilgiden, bu aybaşında ailesi ile Türkiye’ye sığınan Tuğ General açıklamalarda bulundu.

“Suriye ordusu ülkede % 60 kontrolü kaybetti. Özgür Suriye Ordusu gittikçe güçleniyor. Suriye ordusu 14 ay içinde, kendi çocuklarını ve insanını öldürmekten yorgun düştü.

Ordu fiziksel ve psikolojik olarak çöktü. Topraklar üzerinde %60 kontrolü sağlayamıyor.”

Öte yandan Suriye’den kaçan hukukçu bir general, sığınma nedeni olarak , devletin kendi sivil vatandaşlarını öldürmesi olarak gösteriyor ve “idare edemezdim artık. Rejim, çocuklarını, yaşlılarını, kadınlarını  ve çoğunu yakın mesafeden öldürüyor.” dedi.

General rütbesine gelmiş birinin ülkesini dünyaya gammazlaması inanılır gibi değil.

Dayanamayıp kaçıyorlar mı?  

Ne olursa olsun bir generalin, bir albayın  ordudan kaçması o ülkenin düştüğü durumu gösteriyor. Üstelik bu durumda  uçağımızı düşürüyorlar.  Son çırpınışın getirdiği bir taktik. Suriye dış işleri yetkilisi, toprağın kutsallığını anlatarak  Arap ve Müslüman dünyasının desteğini almaya çalışıyor. Şimdiye kadar açıklama ile de olsa destek veren bir ülke çıkmadı henüz.

Hüseyin Seyfi 

 
Toplam blog
: 498
: 1546
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Öğretmen Okulunu ve İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdim, eğitimciyim, İyi derecede ..