Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '07

 
Kategori
Dünya Mutfakları
 

Türkmen pilavı

Türkmen pilavı
 

Malzemeler:

500 gr dana kuşbaşı,

2 su bardağı pirinç,

2 soğan,

2 havuç,

1 patates,

1 çay bardağı,

sıvıyağ,

tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Soğanları rendeleyin, havuçları kibrit çöpü kesin. Patatesi dilimleyin. Önce soğanları sonra havuçları kavurun. Kuşbaşı eti ekleyip kavurun. Üzerine 4 su bardağı su ekleyip etler pişinceye kadar kaynatın. Patatesleri, tuzunu ve biberini ekleyin. En son olarak pirinci ilave edip, pilavınızı pişirin.

Arkadaşım İrem'in annesinin hazırladığı bir yemek bu. Onlarda dedesinin Türkmen bir bakıcısı varmış ondan öğrenmişler.

 
Toplam blog
: 21
: 3669
Kayıt tarihi
: 09.08.07
 
 

Sınıf öğretmeniyim. Halen öğretmenlik yapmaktayım. Ayrıca 10 senedir takı tasarımı yapıyorum. Yemek ..