Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '15

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Tuz çeşitleri ve bilinmesi gerekenler

Tuz çeşitleri ve bilinmesi gerekenler
 

Tuz çeşitleri ve bilinmesi gerekenler


Sizler hangi tuzu kullanıyorsunuz? Tuz çeşitleri nasıl elde ediliyor?

Belki bu soruları tahminen cevaplıyorsunuz belki de herhangi bir düşünceye sahip değilsiniz. Bu konu geniş kapsamlı ve kimyasal bir alana giriyor aslında ama tüketimi bilinçli yapmak adına bu konuda bilgi sahibi olmanız gerekiyor.

Tuzlar genel olarak üç farklı şekilde elde ediliyor, birincisi farklı bölgelerden çıkarılan tuzlar, ikincisi deniz suyunun kurutulma işlemi ile elde edilen tuz, son olarak da rafine işlemiyle elde edilen tuz. Rafine edilen tuz da zaten kaya tuzu veya deniz tuzudur. Rafine işlemi gören tuzun doğal tuzla pek bir benzerliği kalmamış oluyor. Tüm bunların yanında kaya ve himalaya tuzundan bahsetmek gerekirse, hepinizin merak ettiği himalaya tuzunun farkı " Yüksek basınç altında " kristalleşiyor olmasıdır. Himalaya tuzunun ince ve küçük molekül yapısına sahip olduğu için en kaliteli tuz olduğunun söylenir. Bunun yanında   " Diğer tuzlardan farkı yok. " düşüncesi de ortaya atılmış bir durumda.

Ben, içlerinden tüketime en uygun olanının himalaya tuzu olduğu düşüncesindeyim. Bilimsel olarak her şey açık ve net bir şekilde gözüküyor. Bu konuda araştırmalara devam edip farklı bilgilere ulaştığımda da sizlerle paylaşmak görevim.

Her  konuda olduğu gibi bu " tuz "  meselesinde de bir çok farklı düşünce mevcut. Gıda alanında olsun, sağlık alanında olsun bu tarz çelişkilerden kurtulmak imkansız gözüküyor. Böyle olunca sizler de ne tüketeceğinizi neye inanacağınızı şaşırıyorsunuz tabi ki. Benim sizlere tavsiyem , önce sizleri bilgilendirmek için yazdığım bu yazıları okuyun kafanızda bir tablo gerçekleşsin, ardından bana güveniyorsanız söylediklerimi uygulayın, güvenmiyorsanız da kendi fikrinizi geliştirin.  

" Yeter ki bilinçli olun, üşenmeyin ve her önünüze geleni yemeyin. "

  Not: " Tadımız tuzumuz kalmadı."                                                                                                

Sağlıkla kalın!

Gıda Mühendisi - Nermin Özge BİLGE

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..