Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '11

 
Kategori
Güncel
 

TV'lere eleştiri: Canlı yayın neden yapılır?

TV'lere eleştiri: Canlı yayın neden yapılır?
 

Canlı yayın'ın amacı olayın olduğu yerdeki görüntüleri, sesleri, müziği, konuşmaları ekran başındakilere aktarmaktır. TV'lerimiz bunu bilmiyor ve de öğrenemiyor. Dün Selahattin Duman'ın da çok güzel yazdığı gibi "gerzeğiz ya"; ekran, logolar, 2 bant yazı (William ile Kat'in düğün töreni" gibi... biliyoruz, ve ek oalrak altta haberli aktaran kayan yazı, ve üstte "canlı" ibaresiyle kaplanmış; görüntüyü göremiyoruz; ama olay William ile Kate'in düğünü olunca BBC World'e geçip tertemiz bir ekranda, spiker fazla ve lüzumsuz ve ahmakça konuşmadan yayını izleyebiliyoruz. Ama 1 Mayıs için bizim kanallara mahkumuz. Koskoca bantta "Bugün 1 Mayıs" yazıyor. Altındaki koskoca bantta "1 Mayıs Taksim'de" yazıyor. E bunları biliyoruz; görüntüleri neden kapatıyorsunuz? 

Ama en kötüsü sürekli konuşmaları, oradaki sesleri, konuşmaları, müziği duymamızı engellemeleri. 

Bu sene de geçen seneki gibi tam bir hayal kırıklığı. Habire spikerler konuşuyor, habire aynı şeyleri tekrarlıyorlar. Boş boş konuşuyorlar. Sanki her dakikayı doldurmaları gerek. Gerzeğiz ya. Amirleri öyle mi emir veriyor: sürekli konuşun. 1 an durursanız işten atılırsınız! Değerli konuklarına 1 Mayıs hakkındaki yorumlarını soruyorlar! O kadar sıkıcı ve isyan ettirici ki. 

Ben oradaki konuşmaları duymak, konserleri dinlemek ve görüntüleri temiz, boş bir ekranda görmek istiyorum. Allah için bir tek kanal bunu yapmıyor. Neden o zaman canlı yayın yapıyprsunuz?? Konuklara akşam yayınlarında da değerli fikirlerini sorabilirsiniz. 

Bizde spikerler canlı yayında yapmaları gerekeni habire aynı şeyleri tekrarlayarak sürekli konuşmak olduğunu sanıyorlar. Biri (kim?) bunlara yayıncılığı öğretsin. En olmadı BBC'yi açıp görüntü olarak da ses olarak canlın yayın nasıl yapılır'a baksınlar. 

TV'ler hakkındaki eleştirilerime devam edeceğim... 

 
Toplam blog
: 71
: 1180
Kayıt tarihi
: 24.08.07
 
 

Çevremizdeki kalite(sizlik) ile ilgili yazılarım. Çevremizi kuşatan beton binalar, insanlar, iliş..