Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '17

 
Kategori
Futbol
 

U-17'deki Cinayet

U-17'deki Cinayet
 

insanlık dışı


Dört yıla yakın bir süredir yazmıyor veya yazamıyordum.. Ama bu hafta sonu yaşadığımız bir olayı yazmadan geçemem. Onca yoğun tempoma rağmen bu olayı yazmak insanlığa karşı adeta bir vazife!

Elit U17 Ligi’nde 5 Kasım Pazar günü oynanan Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde Sarı-Lacivertli Gürkan Başkan isimli futbolcu, Galatasaray'dan Mustafa Fettahoğlu’na hiç acımadan, uçan tekmeyle bir faul yaptı. Aslında buna faul demek çok hafif kalır, gaddarca bir müdahale demek daha isabetli olur.

Renkler, taraftarlık falan farketmez..

Bu futbolcunun bundan sonra sahalarda top oynamasına izin vermek, bu gaddarca hareketi yapan kişiye tekrar aynı şansı vermek demektir. Geçiniz efendim "spor, kardeşlik, dostluk, mücadele, müsabaka" gibi kelimeleri, bu gençte "insanlık" kelimesi bile iğreti duruyor. Gençmiş de, spor yapacakmış da.. PEH!!

Aynı mücadelenin hakemi Onur Mert isimli bir Fenerbahçe fanatiği de bu inanılmaz harekete sadece sarı kart gösterdi. Avrupa basınında bile yer alacak kadar gaddarca bu harekete sadece sarı kart göstermek için normal olmayan bir fanatik olmak gerekir. Kendisine bir doktora gitmesini öneririm.

Sosyal medyada büyük tepki toplayan, Fanatik Fenerbahçeli hakem Onur Mert’in MHK ve şu anda Süper Lig’de maç yöneten hakemler için kullandığı hakaret içeren tweeter paylaşımları da ortaya çıkarılmış.

Ertesi gün bu hakem sosyal medya üzerinden özür mesajı yayınlamış. Geçmişteki paylaşımları düşüncesizce yazdığını belirten Onur Mert, “Kendime tarafsız bir sayfa açtım. Bu camiaya girdikten sonra Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus hocalarımın ne kadar değerli ve mükemmel birer insan olduklarını görünce onların yolundan ilerlemeye karar verdim” ifadelerini kullanmış.

Özürü bile samimiyetsiz.. İsmiyle ne kadar uyumlu bir duruş! Önde gelen hakemlere şirinlik yapıyor bir yandan. Yani durumu fırsata çevirmeye çalşıyor uyanık. Bu tarafsızlığını kaybetmiş, taraftarlığı sporcu sağlığının önüne geçmiş zatın futbol sahalarından uzaklaştırılması Türk futbolunun en acil önceliğidir!

 

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..