Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '11

 
Kategori
Kitap
 

Uçurtmanın ipine takılıp giden hayatların hikayesi...

Uçurtmanın ipine takılıp giden hayatların hikayesi...
 

Afganistan'ın kanlı sokaklarında başlayıp Amerika'nın kalabalık sokaklarına uzanan bir hikaye... 

 

İki küçük çocuktur Hasan ve Emir... Hasan büyük bir evin hizmetkarı olan adamın tek çocuğudur... Emir ise bu evin tek oğludur... İkisi de çocukluktan beri beraber büyür ve aynı süt kardeştirler... 

 

Ama ne yaşadıkları güzel günler, ne de paylaştıkları dostluk bir çocuğun babasına olan sevgisinin önüne geçebilir... Emir, babasının Hasan'a olan düşkünlüğünü kıskanmıştır bir kere... Ve herşey de çorap söküğü gibi gelir.. 

 

Rusların, Afganistan'a saldırdığı zamanları ufak tefek detaylara inerek anlatmış yazar Khaled Hosseini.. 

 

Sayfaların arasına ince ince işlemiş ihanet ve sadakatsizliğin nelere mal olduğunu... Aynı zamanda bir babanın tek sözüyle bile küçücük oğlunun hayatını nasıl etkilediğini, anlık bir sarılmanın bile kocaman bir ömrü maaf ettiğini öyle güzel anlatmış ki yazar tek solukta okuyup, bitiriyorsunuz kitabı.. 

 

Bir arkadaşlığın, dostluğun hatta kardeşliğin acı öyküsünü okurken hiç tahmin etmeyeceğiniz olaylarla karşılaşıyor aynı zamanda tarihin sisli perlerini farkına varmadan aralıyorsunuz..Ve öğrendiğiniz şeylerden ilki bir insan diğerini sorgusuz, sualsiz, yaşanan hiç bir şeyi umursamadan nasıl sevdiği.. 

 

Günlerce aklınızdan çıkmayacak kitabı okurken yazmanın büyük bir sanat olduğunu ve Khaled Hosseini'n bunu nasıl da ustalıkla başardığını daha iyi anlayacaksınız.. 

 

 

 
Toplam blog
: 112
: 512
Kayıt tarihi
: 05.08.10
 
 

Yazarım, çizerim... Hayalperestin önde gideniyim... Uykuya aşka aşık olduğumdan daha çok aşığım....