Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '12

 
Kategori
Spor
 

UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi kocaman bir hayal!

UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi kocaman bir hayal!
 

Yazık oldu, hem de çok yazık oldu!

İyi, kötü Avrupa’da belli bir yere gelmiş (Galatasaray UEFA Kupasını almış, Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi çeyrek final oynamış) Türk futbolunu resmen toprağa diri diri gömdüler..

Kim ya da kimler?

TFF, Kulüpler Birliği ve taraftarlar..

Nasıl mı?

Hadi sırasıyla gidelim..

Yeni seçilen TFF Başkanı, yeni oluşturulan Tahkim Kurulu Başkan verdikleri beyanatla renklerini ya da niyetlerini belli ettiler.

Özetle ne diyorlar?

Türkiye’de sahaya yansımış şike yoktur, saha dışında adı karışanlar ise şahıslar olup yargılanmaktadır, bu durum kulüpleri bağlamaz..

Tezimi doğrulayan en son gelişme ise UEFA Başkanı ile TFF Başkanı yaptıkları görüşme öngörülenden çok daha kısa sürdü, yapılan kısa açıklamada şike konusuna değinilmediği özellikle vurgulandı.

Kulüpler Birliği takımları ise tam bir ekonomik krizin eşiğindedir. UEFA Mali Kriterlerine göre Avrupa’ya gitmeleri birkaç takım dışında zordur. Yeter ki yayıncı kuruluş paramızı kesmesin; varsın 2-3 yıl Avrupa’ya gitmeyelim kararını çoktan vermişlerdir. 3 büyüklerden birisi küme düşerse yayıncı kuruluş kesinlikle eski taahhütlerini yerine getirmeyecektir ve parasal kesintiye gidecektir.

En son taraftara da bir çift lafım olacaktır. ‘Kazan ama nasıl kazanırsan kazan’ felsefesinde hareket eden kulüp taraftarları var olduğu müddetçe, hem de çoğunluk olduğu müddetçe, futbolumuz iniş aşağıya yuvarlanacaktır. Çünkü şampiyon olamadığı için istifası istenen kulüp başkanlarına başka açık kapı bırakılmıyor.

İngiltere’de Arsenal, Liverpool, Manchester United gibi kulüplerin başkanlarını kimse tanımaz. Başarıda ya da başarısızlıkta hesap verecek olan takımın teknik sorumluları ve oyuncularıdır. Biz de ise tam tersi oluyor. Olası başarı ya da başarısızlıkta fatura kulüp başkanlarına kesiliyor.

Velhasıl yukarıda saydığım 3 dinamik bir araya geldiler, UEFA’ya savaş açtılar.

Dilerim öngörüm yanlış çıkar ve yanılırım. Eğer aksi olursa; 2-3 yıl Türkiye’de futbol izlemeye ben de veda ederim. Kendileri çalsın, kendileri oynasın:) 

 
Toplam blog
: 689
: 2433
Kayıt tarihi
: 17.01.07
 
 

 2007 yılından beri Milliyet Blog'da yazarım. 2009 yılında 'Normal Ötesi Aşk' ve 'Normal Ötesi Aş..