Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Uğur Dündar

Uğur Dündar
 

Bugün Maltepe Belediyesinin Türkan Saylan Kültür Merkezinde düzenlediği "Söyleşi ve İmza Günü"nde Uğur Dündar'ı dinledik. Uğur Dündar, "İyi Uykular Sayın Seyirciler" isimli kitabını imzalamadan önce yaklaşık bir saat Maltepelilerle sohbet etti. 

Herşeyden önce söyleşiye zamanında geldiği için teşekkür ederiz (Genelde salonda toplanan izleyiciler bekletilir). Uğur Dündar her zamanki şık ve güleryüzlü idi. Dinleyicierine karşı saygılı idi, her soruyu cevaplamaya çalıştı. Son bir yılda yaşadıklarından bahsetti. Star TV deki başarısından ve hükümet baskısı sonucu nasıl ayrıldığını anlattı. Sözcü gazetesine geçişini, gazetenin dürüst ve tarafsızlığını dile getirdi. 

Siyasete asla girmeyeceğini vurguladı, TV tekrar dönebileceğini söyledi. Bir soru üzerine özelleştirmelerin çok vahim sonuçlar doğuracağını, Osmanlı'nın düştüğü hataya Türk Cumhuriyetinin de düştüğünü söyledi. 4+4+4 eğitim sisteminin 2023 projesi olduğunu, Atatürk İlkelerinin unutturulmak istendiğini söyledi. 

Taraf gazetesinden istifa eden mesektaşlarına üstü kapalı değinip, kirli eldiven benzetmesi yaptı.

12 Aralıkta Silivride olduğunu, 6 saat Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ve Soner Yalçın ile görüştüğünü gözleri dolarak anlattı. 21 Aralık akşamı NTV de yayınlanan Başbakan ile söyleşiye değindi. Ve söyleşinin tarihe ( rahatsız edici hiç soru sorulmadağı için ) geçtiğini belirtti. Bu konu ile ilgili bir fıkra anlattı, sizinle paylaşmak isterim.

Napolyon fıkra bu ya, tekrar dünyaya dönmüş. Önce Obama'ya gitmiş ve ABD nin ordusunu görünce "Sayın Obama, sizdeki bu ordu bende olsaydı, Watreloo'da asla yenilmezdim" demiş. Sonra Napolyon'un yolu Moskova'ya düşmüş. Akşam yemeğinde "Sayın Putin sizdeki KGB ye hayran oldum, bu istihbarat bende olsaydı, Waterloo da asla yenilmezdim" demiş. Sonra rüzgar Napolyon'u Ankara'ya atmış. Ziyaretinin ikinci gününde ikindi çayında şöyle demiş "Sayın Erdoğan, sizdeki bu basın bende olsaydı, Waterloo da yenildiğimi dünya duymazdı".

Uğur Dündar "İyi Uykular Sayın Seyirciler" kitabında birçok şeyi anlatıyor. Bize de okuyup bilinçli vatandaş olmak düşüyor. Bizi Uğur Dündar la buluşturan Maltepe Belediyesine teşekkürler...

 

 

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..