Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '08

 
Kategori
Sinema
 

Ulak üzerine

Ulak üzerine
 

ulak


Film bittiğinde, " Tüm bunlar masal mıydı gerçek mi?" sorusu ile sizi başbaşa bırakıyor.

Hatta film çıkışı yanımda oturan 10-12 yaşlarındaki iki kız öğrencinin yanıma gelip de; " filmin sonunda ne oldu, biz anlayamadık, masal devam mı etti, yoksa gerçek miyidi?" diye sormaları beni güldürdü. "Siz nasıl algılamak istiyorsanız öyle bitiyor film " dedim.

Ancak, bu muhteşem oyuncularla bezenmiş bir filmin, gerçek üstü tadı belki sizi yorabilir. Anlatılmak istenilen; kutsal kitabımızda da yazdığı gibi, inançlı, doğru, iyi insanların her zaman mükafatını alcakları, bunun yanısıra; kötü kalpli, içine şeytan girmiş insanların, kötülük yapan ve buna sessiz kalanların ise, mutlaka cezalandırılacağı gerçeği.

Gökten bir elma düşmüş.... misali farklı bir film izlemek isteyenlere, masal diyarlarında dolaşmayı sevenlere, Hümeyra ve Çetin Tekindor'u yine birarada izlemek isteyenlere önerebileceğim bir film....

Tür : Dram / Fantastik
Gösterim Tarihi : 25 Ocak 2008
Yönetmen : Çağan Irmak
Senaryo : Çağan Irmak
Müzik : Evanthia Reboutsika
Yapım : 2007, Türkiye

Oyuncular
Çetin Tekindor , Yetkin Dikinciler , Hümeyra , Feride Çetin , Şerif Sezer , Zuhal Gencer , Selda Özer

Zamansız ve mekânsız bir öykü… Düzeni yekten bozulmuş bir köye, köy köy dolaşan bir seyyahın, Zekeriya’nın gelişiyle ve beraberinde getirdiği sırlarla başlar film. Zekeriya ile gelen sırlar köye, geri dönülmez bir değişim yaşatacaktır. Filme adını veren “Ulak İbrahim”, çok yakında seyirciye yüzünü gösterecek ve tüm sırlar su yüzüne çıkacak…

Türk sineması ve tiyatrosunun önemli isimlerinin bir araya geldiği filmde, 25 kişilik bir çocuk oyuncu kadrosu da rol alıyor. Performanslarıyla, yönetmeni mutlu eden çocuk oyuncularıyla, “ULAK” izleyenlere umut veren bir film.

 
Toplam blog
: 306
: 1007
Kayıt tarihi
: 29.01.08
 
 

Çevre Mühendisiyim. Kitap okumayı, film izlemeyi, yazı yazmayı seviyorum. 2 erkek çocuk annesiyim..